
Simit (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince un
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı pekmez
- Susam
Simit (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık süt su ve şekeri karıştırın. Daha sonra başka materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Unu ekleyip güzelce yoğurup kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Yoğurduktan sonra mayalanması için üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir.
- Mayası gelen hamuru bezelere ayırıp simit biçimini vermeye başlıyoruz.
- Daha sonra pekmezli suya batırıp susama buluyoruz.
- Tepsiye koyup 15 dakika tepsi mayası yapılır.
- Daha sonra 180 derecede fırına verilir denetimli olarak pişirilir.

Simit (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı