teknolojiuzmani
FD Üye
Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 tatlı kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 750 gram ıspanak
- 1 dal pırasa
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkanmış ıspanakları incecik doğranmış pırasa, tuz, şeker, sıvı yağ ile suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Her birini dört çeyrek parçaya böldüğümüz yufkaları bir bir alıp yoğurt, zeytinyağı karışımı ile sosluyoruz.
- Resimdeki gibi içini koyup ince bir şekilde rulo sarıyoruz.
- Her ruloyu biraz büzerek daire şeklinde büküyoruz. Açıklığı resimdeki gibi sosla ıslatıp sarıyoruz, yapışıyor zaten kendi kendine.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine bir yumurta sarısını sıvı yağ ile karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Son olarak haşhaş veya susam serperek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak, çıtır çıtır servis ediyoruz.
Simit Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.