iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Yapmak için Gerekli Malzemeler
1 su bardağı bayat ekmek unu
2 yemek kaşığı un
34 su bardağı ılık su
14 çay kaşığı tuz
Sıkma Yapılışı
• Bayat ekmekleri tepsiye yaydıktan sonra iyice kuruması için sıcak bir yerde bekletin
• Kurumuş ekmekleri mutfak robotu ile iyice ezin veya havanda döverek un haline getirin
• Elde ettiğiniz ekmek unundan 1 su bardağını bir kâseye dökün, kalanını ise sonra kullanmak üzere cam kavanozda saklayın
• Kâseye beyaz un ve tuz ilave ettikten sonra yavaş yavaş ılık su dökün ve hamur yoğurma işlemine geçin
• İyice yoğurduğunuz hamur toplanmaya başladığı zaman üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin
• Daha sonra hamuru rulo şekline getirin ve 6 eşit parçaya bölüp bezeleri hazırlayın
• Bezelerin her tarafını unladıktan sonra merdane ile açın Yufkanın boyutlan 15 cm olunca oklavayı kullanarak 3540 cm çapında kadar açın
• Yufkaları sacın üzerinde altüst ederek orta ateşte kızartın
• Sacdan aldığınız yufkaların üzerine tereyağı sürdükten sonra sade olarak veya arasına peynir ilave ederek yiyebilirsiniz
1 su bardağı bayat ekmek unu
2 yemek kaşığı un
34 su bardağı ılık su
14 çay kaşığı tuz
Sıkma Yapılışı
• Bayat ekmekleri tepsiye yaydıktan sonra iyice kuruması için sıcak bir yerde bekletin
• Kurumuş ekmekleri mutfak robotu ile iyice ezin veya havanda döverek un haline getirin
• Elde ettiğiniz ekmek unundan 1 su bardağını bir kâseye dökün, kalanını ise sonra kullanmak üzere cam kavanozda saklayın
• Kâseye beyaz un ve tuz ilave ettikten sonra yavaş yavaş ılık su dökün ve hamur yoğurma işlemine geçin
• İyice yoğurduğunuz hamur toplanmaya başladığı zaman üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin
• Daha sonra hamuru rulo şekline getirin ve 6 eşit parçaya bölüp bezeleri hazırlayın
• Bezelerin her tarafını unladıktan sonra merdane ile açın Yufkanın boyutlan 15 cm olunca oklavayı kullanarak 3540 cm çapında kadar açın
• Yufkaları sacın üzerinde altüst ederek orta ateşte kızartın
• Sacdan aldığınız yufkaların üzerine tereyağı sürdükten sonra sade olarak veya arasına peynir ilave ederek yiyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.