
Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
- 2 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küçük kase un
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 6,5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Servis yaparken :bir küçük kase yoğurt
- Arzuya göre 1 diş sarımsak
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
Sıkıcık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru tepsiye koyalım üzerine sıcak suyu dökelim. Biraz kabarsın sonra diğer malzemeleri koyup yoğuralım. Un tepsinin koyduğumuz tepsinin misket şeklinde yaptığımız köfteleri atalım biraz köfteleri sallayalım, unlansın.
- Sonra köfteleri süzgü ile süzerek fazla ununu silkeleyelim diğer tarafta tencereye yağları koyalım küçük doğranmış soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
- Sonra salçaları ekleyelim 2 dk daha kavuralım, karıştıralım, sıcak suyunu verelim, tuzu karabiberi serpelim, su iyice fokurdayınca silkediğimiz köfteleri içine koyalım, bir karıştıralım.
- Sonra bu şekilde fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk pişirelim.
- Servis tabağına alınca üzerine arzuya sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ile tüketebiliriz yoğurtsuz olarak tüketebiliriz. Bu çorba kütahya yöresine ait yöresel bir çorba değişik türde yapıyorlar ben böyle yapıyorum.