
Şık Ve Rengarenk Muhallebi (En Pratik Tarif) Tanımı İçin Gereçler
Muhallebimiz için:
- 4 su bardağı süt (1 litre)
- 7-8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1-2 damla besin boyası
- 12-14 rastgele sade bisküvi (ince çekilecek)
- İsteğe nazaran bir avuç dolusu badem yahut öteki fındık tipi (ince çekilecek)
- İsteğe nazaran rendelenmiş hindistancevizi ve inci pasta şekerleri
Şık Ve Rengarenk Muhallebi (En Pratik Tarif) Tanımı Yapılışı
- Alt tabanı için bisküvilerimizi ve isteğe nazaran bademimizi ince çekiyoruz.
- Birer silme yemek kaşığından kuplarımıza döküyoruz (kuplarımızın ölçülerine nazaran değişir) ve yeri düzleştiriyoruz.
- Muhallebimiz için uygun bir tencereye vanilya hariç bütün materyallerimizi katıp uygunca tel çırpıcıyla ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayıp pişince altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
- Vanilyamızı ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra diğer bir kaseye yaklaşık 3 çorba kepçesi alıp döküyoruz.
- Bu ayırdığımız ölçüye besin boyasını katıp ve uygunca karıştırıyoruz.
- Birinci evvel beyaz muhallebimizi kuplara döküyoruz, birer çorba kepçesi ölçüsünde ve üzerini düzleştirin.
- Akabinde birer yemek kaşığından renkli muhallebimizden döküyoruz.
- Üzerini düzleştirin ve birinci sıcağı çıkınca buzdolabına koyuyoruz, uygunca soğuması için.
- Servisden evvel süsleyip ve servis edin. Afiyet olsun.
Bu ölçüden 10-11 küp dolduruldu.