nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Sık Atıştırmak Dinç mı?
İyi bir ağız sağlığı ve diş çürüklerini önlememiz için yediklerimiz kadar sıklıkta beslendiğimiz de önemlidir Ağızdaki bakteriler, yiyeceklerdeki şekeri aside dönüştürür Asit diş minesine saldırır ve çürüme işlemini başlatır bu nedenle sık sık atıştırmanın dişlerin daha tez çürümesine fırsat verdiğine dkkat çeken Diş Hekimi Kıvanç Cebesoy, yedikten daha sonra dişleri koruyan yiyecekler ile ilgili bilgi veriyor:
İşte Ağız Sağlığı İçin Yardımsever Yiyecek ve içecekler:
Ağız sağlığımıza iyi gelen besin seçimlerinin başında peynir, balık eti, fındık, süt ve süt ürünleri kazanç Bu besinler diş minesini korumaya yarayan kalsiyum ve fosfor açısından zengindir
Dişinizi fırçlayamıyorsanız, Peynir Yiyin!
Bilhassa peynir dişler için ansızın fazla fayda sağlar ilk olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya asistan olur aynı zamanda çürüklere karşı koruyup, yeni çürükler oluşmasını engeller Özellikle dişe yapışan şekerli gıdalar alındıktan sonradan yenilecek bir tutam peynir, şekerin dişleri çürütme etkisini gidermeye fayda
Kalsiyum açısından varlıklı olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez Yeni başlayan diş çürüklerinin tamirinde içindeki kalsiyum fazla faydalıdır Keza, periodontal rahatsızlıkların daha yavaş ilerlemesine neden olur Diş kayıplarını önlemeye takviye eder
Elma, armut, havuç diş dostudur
Irk dilinde kütür kütür cümle parçası edilen, elma, armut gibi sert meyveler ve sebzeler dişlere yardımsever öteki besinlerdir Dişleri temizleyen bu sert ve lifli besinler; ekstra çiğnemeyi gerektiren bir yiyeceklerdir Ekstradan tükürük salgılanmasını sağlarlar, bu nedenle bakterileri etkisiz kılarlar Kereviz, havuç,armut, elma bu besinlere örnektir
Maydonoz ağız kokusuna birebir
Ağız kokusuna niçin olan yiyecekleri tükettikten sonra azıcık maydanoz çiğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza asistan olacaktır Bu sayede ise fena ağız kokusu maydanoz doğru güzel bir kokuya dönüşür
Kuruyemişler dişleri kuvvetlendirir
Kuruyemişler ve çekirdekleri harcamak diş yapısını güçlendirerek, dişin iç yapısını güçlendirir Keza, bu besinler bakterilere aleyhinde koruyucu bir tabaka yaratıcı doğal yağlar içerirler Bu yağlar diş minesinin güçlenmesine asistan olarak çürümelere karşısında daha dirençli olmasını sağlar Bu besinler varlıklı kalsiyum kaynağıdır
özel baskı *
İyi bir ağız sağlığı ve diş çürüklerini önlememiz için yediklerimiz kadar sıklıkta beslendiğimiz de önemlidir Ağızdaki bakteriler, yiyeceklerdeki şekeri aside dönüştürür Asit diş minesine saldırır ve çürüme işlemini başlatır bu nedenle sık sık atıştırmanın dişlerin daha tez çürümesine fırsat verdiğine dkkat çeken Diş Hekimi Kıvanç Cebesoy, yedikten daha sonra dişleri koruyan yiyecekler ile ilgili bilgi veriyor:
İşte Ağız Sağlığı İçin Yardımsever Yiyecek ve içecekler:
Ağız sağlığımıza iyi gelen besin seçimlerinin başında peynir, balık eti, fındık, süt ve süt ürünleri kazanç Bu besinler diş minesini korumaya yarayan kalsiyum ve fosfor açısından zengindir
Dişinizi fırçlayamıyorsanız, Peynir Yiyin!
Bilhassa peynir dişler için ansızın fazla fayda sağlar ilk olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya asistan olur aynı zamanda çürüklere karşı koruyup, yeni çürükler oluşmasını engeller Özellikle dişe yapışan şekerli gıdalar alındıktan sonradan yenilecek bir tutam peynir, şekerin dişleri çürütme etkisini gidermeye fayda
Kalsiyum açısından varlıklı olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez Yeni başlayan diş çürüklerinin tamirinde içindeki kalsiyum fazla faydalıdır Keza, periodontal rahatsızlıkların daha yavaş ilerlemesine neden olur Diş kayıplarını önlemeye takviye eder
Elma, armut, havuç diş dostudur
Irk dilinde kütür kütür cümle parçası edilen, elma, armut gibi sert meyveler ve sebzeler dişlere yardımsever öteki besinlerdir Dişleri temizleyen bu sert ve lifli besinler; ekstra çiğnemeyi gerektiren bir yiyeceklerdir Ekstradan tükürük salgılanmasını sağlarlar, bu nedenle bakterileri etkisiz kılarlar Kereviz, havuç,armut, elma bu besinlere örnektir
Maydonoz ağız kokusuna birebir
Ağız kokusuna niçin olan yiyecekleri tükettikten sonra azıcık maydanoz çiğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza asistan olacaktır Bu sayede ise fena ağız kokusu maydanoz doğru güzel bir kokuya dönüşür
Kuruyemişler dişleri kuvvetlendirir
Kuruyemişler ve çekirdekleri harcamak diş yapısını güçlendirerek, dişin iç yapısını güçlendirir Keza, bu besinler bakterilere aleyhinde koruyucu bir tabaka yaratıcı doğal yağlar içerirler Bu yağlar diş minesinin güçlenmesine asistan olarak çürümelere karşısında daha dirençli olmasını sağlar Bu besinler varlıklı kalsiyum kaynağıdır
özel baskı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.