bilgisayarci
FD Üye

Sihirli Elmalı Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı şeker (250 ml su bardağı)
- 1 su bardağı un (250 ml su bardağı)
- 1 su bardağı irmik (250 ml su bardağı)
- 1 su bardağı ceviz (250 ml su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gram tereyağı
Sihirli Elmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak; elmalarımızı kabukları ile rendeliyoruz. Tarçını ve cevizi ek edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra un, şeker, irmik, kabartma tozu, şekerli vanilini bir kasede karıştırıyoruz.
- Fırın tepsimizin alt tabanına yağlı kağıt seriyoruz.
- Daha sonra fırın tepsisinin kenarlarını tereyağı ile hafif yağlıyoruz yağlanan kısmada yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
- Birinci olarak unlu harcı eşit halde tabana seriyoruz elmalı harç ekliyoruz üzerine kaşık yardımı ile hafif bastırıyoruz.
- Elmalı harç ve unlu harç bitene kadar bu süreç devam edecek.
- Son olarak üzerine un ekledikten sonra oda ısısındaki terayağı üzerine kaşık yardımı ile yediriyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????