
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet top kabak
- 100 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım demet dere otu
- 5-6 dal maydanoz
- Bir kaç tane cherry domates(isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Birer çay kaşığı nane,karabiber ve pulbiber
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için;Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir.
- Kıyma eklenip iyice kavrulur.
- Sırasıyla pirinç tuz baharatlar ve salçalar eklenir.İyice harmanlanır.
- Daha sonra üzerine doğranmış yeşillikler ve sarımsak eklenir.
- Son olarak yarım bardak kadar kaynar su eklenip kısık ateşte demlendirilir(bu işlem pirinçin dolmada diri kalmaması için)daha önceden pirinç ıslatılmışsa buna gerek kalmaz☝????.
- Hazırlanan harç oyulmuş kabaklara doldurulup ağızları kapatılır.
- Harcınızdan arta kalan malzeme olursa arzu ederseniz patates veya domates doldurarak değerlendirebilirsiniz.
- Ölçüler boy ve hacim olarak farklılık gösterebilir.
- Dolmalar uygun bir tencereye alınıp yarısını bir iki parmak geçecek şekilde su ile doldurulur ağzına kadar doldurmaya gerek yoktur kaynama esnasında dolmanın pişmesi için gereken miktar zaten içine girecektir.
- Kapağı kapatılıp ocağa alınan dolmalar orta harlı ateşte suyunu çekene kadar ara ara yumuşaklığına bakılarak kontrollü pişirilir.
- Dilerseniz pişen dolmaları halka dilimler halinde keserek yoğurtla servis edebilirsiniz.
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı