Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı)

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı)
0
43

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sihil-mahsi-dolmalarin-sahi.jpg

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet top kabak
  • 100 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım demet dere otu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Bir kaç tane cherry domates(isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı nane,karabiber ve pulbiber

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için;Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Kıyma eklenip iyice kavrulur.
  3. Sırasıyla pirinç tuz baharatlar ve salçalar eklenir.İyice harmanlanır.
  4. Daha sonra üzerine doğranmış yeşillikler ve sarımsak eklenir.
  5. Son olarak yarım bardak kadar kaynar su eklenip kısık ateşte demlendirilir(bu işlem pirinçin dolmada diri kalmaması için)daha önceden pirinç ıslatılmışsa buna gerek kalmaz☝????.
  6. Hazırlanan harç oyulmuş kabaklara doldurulup ağızları kapatılır.
  7. Harcınızdan arta kalan malzeme olursa arzu ederseniz patates veya domates doldurarak değerlendirebilirsiniz.
  8. Ölçüler boy ve hacim olarak farklılık gösterebilir.
  9. Dolmalar uygun bir tencereye alınıp yarısını bir iki parmak geçecek şekilde su ile doldurulur ağzına kadar doldurmaya gerek yoktur kaynama esnasında dolmanın pişmesi için gereken miktar zaten içine girecektir.
  10. Kapağı kapatılıp ocağa alınan dolmalar orta harlı ateşte suyunu çekene kadar ara ara yumuşaklığına bakılarak kontrollü pişirilir.
  11. Dilerseniz pişen dolmaları halka dilimler halinde keserek yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun….

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt