sigarayı bırakan adamın günlüğü Tiryakinin Sigara Vazgeçme Günlüğü Sevgili jurnal, Bu sabahleyin Hürriyet'in Kelebek ekinde sigarayı bırakmanın vücuda yaptığı olumlu etkileri anlatan bir haber okudum Bu stil haberlerden oldum muhtemel tiksinmeme karşın nedense coşup sigarayı bırakmaya karar verdim Kararım muhakkak, sigarayı bırakıyorum Bu kararımın vücuduma etkilerini belirten tabloyu başucuma astım İçimin zehirden temizlenmesini tabloya bakarak daha sıcacık hissedeceğim Şimdi masanın üzerindeki dolu sigara paketini buruşturup çöpe sallıyor ve dinç gürbüz bir birey olma yolundaki birincil adımımı atıyorum SEKİZİNCİ SAAT Sevgili jurnal, Tabloya göre sigarayı bıraktıktan sekiz saat sonradan kan basıncı ve nabız normale dönüyormuş İnanır mısın, bunu hissediyorum sanırım Işlenmiş, tansiyon ve nabzımın bundan sekiz saat önceki halinde de kuralsızlık hissetmemiştim,lakin normale dönmesi iyi bir şey nasıl olursa olsun Coşkumu paylaşmak için Teoman'ı aradım, sigarayı bırakmama geçici Ubeyd Korbey sendromuadını taktı Oğlumdedim, bak bütün sekiz saattir sigara içmiyorum, tansiyonum ve nabzım cillop gibi oldu Bunu söyleyince kendi nabzının ve tansiyonunun da inanılmaz olduğunu söyledi, meğer sekiz saattir uyuyormuş Yavşak işte, ben ne diyorum o ne diyor Yalnız söz aramızda, kafama takıldı doğrusu, çağırmak ki günde sekiz saat uyuyan bir sigara tiryakisinin tansiyonu ve nabzı da günde bir defa normalleşiyor E peki, kan basıncı ve nabız günde üç kere normale dönemeyeceğine tarafından benim kazancım ne bu işten? Demek oysa, savaşı erken bırakmayacaksın Yahut Teoman itinden ne farkım kalır? Onun tansiyonu da sıradan, benimki de Neyse, bakıcaz ONUNCU SAAT Sevgili jurnal, Sigarayı bırakırken başlangıcın fazla şiddet geçtiğini duymuştum Hiç de değilmiş az önce yemek yemek yedim, iştahım açılmış, yemeklerin tadını daha iyi aldım Yıllardır öncelikle yemeğin üstüne sigara içmeyeceğim ON BİRİNCİ SAAT Acaba azaltarak mı bıraksam? Sadece yemeklerden sonra içsem mesela? Değil değil, dayanmam lüzumlu Kuruyemişçiye gidip kabak çekirdeği alayım, oyalanırım ON ÜÇÜNCÜ SAAT İki saattir sürekli kabak çekirdeği yiyorum Ve dahası yıldıran dejavu: abi bu çekirdeğe elini sürünce bırakamıyorsunON DÖRDÜNCÜ SAAT Kabak çekirdeğini bırakınca yemekten sonrakine aynı bir sigara içme isteği uyandı Çöpe attığım sigara paketini ararken telefon çaldı, Teomanmış Sağlığında yeni düzelmeler var mı?diye sorup kahkaha attı Vay ayı vaaay, sigarayla mücadelemde başarısız olmamı bekliyor demekki Bu beni sinirlendirmekten çok kamçıladı Ulan Teoman, görüşürüz bakalım Birincil işim sigara paketinin olduğu çöp torbasını evden atmak ON YEDİNCİ SAAT Sevgili günlük, Kendimden utanıyorum az önce kapıdaki çöp torbasını geri almaya karar verdim, kapıcı götürmüş Kararsızım, sigarayı bırakanların sinirli olmaya başladığı ve kilo aldığı söyleniyor Şişman ve sinirli biri olup Hüseyin'e benzemeyeyim sakın? YİRMİ DÖRDÜNCÜ SAAT Sevgili günlük, Biliyor musun, sigarayı bıraktıktan 24 saat sonra kalp krizi riski yüzde 25 azalıyormuş Fena değil ha, ne dersin? Teoman'ı aradım az önce, sana maksimum 15 gün veriyorum dedi Yürek krizi riskinin azalmasından sözettim, güldü Gül bakalım Teoman efendi, gül Gidip kabak çekirdeği alayım İKİNCİ GÜN Sevgili günlük, Dün çok fena geçti Kuruyemişçiye gidip bir kilo kabak çekirdeği aldım Gazeteleri çıkmadan okusaydım keşke, Hıncal Uluç köşesinin yarısını kabak çekirdeğinin cinsel güce katkılarına ayırmış Allahım, ya kuruyemişçi de okumuşsa yazıyı? Ulan yüz gram al çık, bir kilo niye alıyorsun? Bundansonra o dükkanın önünden geçemem ÜÇÜNCÜ GÜN Sevgili günlük, Çok hoş bir gündeyiz Sigarayı bırakmamın üzerinden 72 saat geçti, yani sinir uçlarım bugünden itibaren yenilenmeye başlıyor Daha da güzeli, sevgilim geliyor Bugün biraz sinirli gibiyim, kızın yanında arıza yapmasam hiç olmazsa DÖRDÜNCÜ GÜN Sevgili jurnal, Dün ne hoş başlamıştı hatırlarsın, ama korktuğum başıma geldi ve sevgilimle ağız dalaşı ettim Her şey iyi başlamıştı halbuki Bir ara dışarı çıktık, ben sosisli sandviç almak istedim, hanımefendi karşı çıktı Neymiş, yürüyerek yemek yenilmezmiş Durduk yerde kavga çıktı Sonunda dayanamayıp karşıdaki lokantaya gittim ve patlıcan musakka söyledim Garson tabağı getirir getirmez hatunun yanına koştum ve yürüyerek yemek pek yenmez böyle yenirdiyerek elimde tabak yürümeye başladım Bir yana da musakkayı yemeye çalışıyorum Kız kaçmaya başladı, ben de peşinden koşuyorum Bir ara ağzımdan köpükler çıktığını farkedince durakladım Elimdeki tabağı çöpe atıp eve döndüm Sevgilimin telesekreterine anekdot bıraktım, umarım arar BEŞİNCİ GÜN Sevgili jurnal, Bu sabahleyin İstikbal'den çekyat gelecekti, öğlene dek bekledim, ne gelen var ne giden Pat Diye sinirlerim tepeme çıktı, elimde odunla beklemeye başladım Hayır, niye sözünde durmuyorsun kardeşim? Sabahtan dediysen sabahleyin getir Adamlar saat üçte geldiler, ben odunla kapıya çıkınca sıkıntılı olup kaçtılar İstikbal'i arayıp siparişi iptal ettim, Seray'ı var Mobella'sı var canım, banane yani ALTINCI GÜN Sevgili günlük, Sevgilim aradı, bana çok kızgın olduğunu söyleyip bir çuval zır zır yaptı zaten ona moralim bozuk, bundan başka Teoman gelip karşımda fosur fosur sigara imesin mi? Dumanı suratıma üflediğinde çaktırmamaya çalışarak içime çekmeye çalıştım Ulan özlemişim be YEDİNCİ GÜN Sevgili jurnal, Kabul etmem gerekir ama bugün fazla sinirliydim Gevşemek için televizyonu açıp belgelere dayanan izlemeye başladım Discovery Channel'da Timsah Avcısı diye bir lavuk var, 10 dakika dayanamadım herife Eline bir yılan almış, yılan çıtır çıtır ısırıyor, bu gevrek gevrek gülüyor Neymiş, yılan zehirsizmişYa arkadaşım, zehirsiz diye ne bu yani? National Geographic'I açıyorum, zürafalar var, daha iyi Ama zürafalardan, Mary ve ailesi diye söz ediliyor Allah belanızı versin hepinizin Süt içip uyumaya karar veriyorum, süt şişesinin üstüne lütfen çalkalayınızyazmışlar Çalkalamıyorum Zorunlu muyum lan sizin şişenizi temizlemeye Para almasını biliyorsunuz eşşoğlueşşekler sizi be! Akşam arkadaşlarla bira içmeye gittik Buinsanlarne dek anlayışsız var ya günlük, aklın oynarUlan zaten sigarasız bira içiyorum, beynim sulanmış, hala üzerime geliyorlar Masada ideolojik hadise çıktı, dışarı değin uzadı Ağız Dalaşı sorun değildi de sigarayı bıraktığındanberi kilo aldın lan kocagtdeyince dayanamayıp kafa attım Teoman'a Yapmasam iyiydi SEKİZİNCİ GÜN Sevgili jurnal, Teoman arayıp yeniden benimle görüşmek istemediğini söyledi Fazla umurumdaydı lavuk Gereken cevabı verdim zaten bu arada, gazetede okudum yine Sigarayı bırakmanın çeşitli yöntemlerinden bahsediyordu Azaltarak vazgeçme ve marka değiştirerek bırakma maddeleri ilgimi çekti Acaba? Lakin yok yok, bu dek dayandım, gerisini getirmek lüzumlu DOKUZUNCU GÜN Sevgili günlük, Sana ne zamandır sevgili jurnal diye seslenmediğimi farkettim Oysa sen bu dünyada beni anlayan tek varlıksın, tek dostumsun Bugün ne oldu biliyormusun, sevgilim beni terketti Hain kadın, Manyaklaştığımı söyleyip ayrıldı benden giderken kabak çekirdeğinin bkunu çıkardım, her tarafımda sivilce çıktı ONUNCU GÜN Sevgili jurnal, İki gün önce, sigarayı bırakmanın değişik yöntemlerinden sözetmiştim Ben iki yöntemi birleştirip keza marka değiştirdim keza de azalttım Günde üç tane yemeklerden sonra Parliement içiyorum o kadar süre sonradan ilk içilen sigaranın bir hoş kafası var, şaşırırısın ON BİRİNCİ GÜN Sevgili jurnal, Kendime bir iyilik yapıp sigarayı beşe çıkardım Ha üç, ha beş Önceden günde bir paket içiyordum, derhal beş tane içiyorum Yine kazançlıyım yani ON İKİNCİ GÜN Sevgili jurnal, Bugün gazetede Amerika'da yapılan bir araştırmayla ilgili haber okudum Habere tarafından günde 10 taneye kadar sigaranın fazla artı zararı yokmuş Diğer Taraftan sigaranın markasını değiştirmekten falan da bahsedilmiyordu Madem böylece günde 10 tane Camel içebilirim ON ÜÇÜNCÜ GÜN Sevgili jurnal, Sevgilimi ve Teoman'ı arayıp özür diledim Sevgilim, bir süre daha karşılaşmak istemediğini söyledi Ağzımdan köpükler çıkarken koşturduğum sahneyi unutamıyormuş Haklı kız, bir şey söyleyemedim Teoman aramızda geçen hadiseyi sigaraya yordu, ona tarafından yavaş yavaş sigara içmeye başlayınca beynim baştan faaliyete geçmiş Neyse barıştık ve yarın akşam buluşmaya karar verdik ON DÖRDÜNCÜ GÜN Sevgili jurnal, Teoman'la ocakbaşına gittik İçtiğim sigaraları saymadım Teoman'ın da dediği gibi, sigaranın zararlarını kasten içiyorum, kime ne? Sana da soruyorum jurnal, sana ne? ON BEŞİNCİ GÜN Sevgili jurnal, Püfür püfür içiyorum sigaraları bir de, sigaraya bitmiş başlayınca ne olurtablosu yapmaya başladım Sevgilim de bir daha sigarayı bırakmayacağım sözünü verince geri döndü Elveda jurnal, bir daha işim olmaz seninle seçme parça
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.