Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şifreni verir misin?

Şifreni verir misin?
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İlginc araştırma, birinin şifresini ağzından almanın aslında sanıldığı kadar zor olmayacağını ispatlıyor

Infosecurity Europe'un yaptığı piyasa araştırmasında, bir paket cikolata kullanılarak Londra'nın kalabalık bir tren istasyonunda, yuzden fazla calışandan şifreleri, doğum tarihleri ve diğer gizli bilgilerini istendi Şaşırtıcı şekilde, kadınların %45'i şifrelerini verirken, erkeklerde bu oran %10'da kaldı

576 ofis calışanı arasında yapılan araştırmanın carpıcı sonucları var Infosecurity Europe, cekici gorunen araştırmacıları bunyesine katarak bu araştırmayı Londra tren istasyonunda gercekleştirdi Calışan erkek ve kadınlardan, cikolata karşılığında kendilerinden herhangi bir gizli bilgisi istendi; bu bir şifre, doğum tarihi ya da daha ozel bir bilgi olabilir

Uzaktan bakıldığında kimsenin şifresini vermeyeceği duşunulebilir, ancak durum hic de sanıldığı gibi değil Calışan kadınlar arasında yapılan araştırmada, şifrelerini veren kadınların oranı %45'e kadar cıktı Erkeklerin ise sadece %10'u bir bar cikolata icin şifresini vermeyi kabul etti Şifrelerini vermeyen calışanlardan ise, daha farklı ama gizli kalması gereken bilgileri istendi

İclerinden sadece biri bu soruları yanıtlamak istemedi: Ben bir devlet departmanında calışıyorum ve kimseye şifremi vermem sozkonusu olamaz, bu benim işime mal olabilir

Yapılan bu araştırma da ortaya koyuyor ki, yuzunu ilk defa gordukleri birisinin sorularına bir cikolata karşılığında yanıt veren insanlar, yakınlarındaki insanlardan daha fazla zarar gorebilir

not : alıntıdır

858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt