iltasyazilim
FD Üye
Şifa Deposu Kış Çayı Tarifi İçin Malzemeler
*Küçük bir avuç kuş burnu (30 adet kadar)
*2025 tane kurutulmuş alıç meyvesi
*3035 tane kurutulmuş kırmızı alıç meyvesi
*3 adet çubuk tarçın
*3 adet kurutulmuş ayva yaprağı
*Bir tutam kurutulmuş alıç yaprağı
*1 kase kadar ıhlamur
*1 adet misket limon Normal limonun çeyreği de olur
*2 dilim zencefil
Şifa Deposu Kış Çayı Tarifi Yapılışı Bu tarif ile kışı hiç hastalanmadan geçireceğinize garanti verebilirim her gün bir bardak tüketmeniz yeterli Benim 2 ve 5 yaşında iki oluşum var onlarla beraber her gün doğal bal ile tatlandırıp içiyoruz Bir kaç püf noktası var çayımız için çeşme suyu kullanmıyoruz hazır su kullanın
Önce tarçın çubuklarını 15 dakika kadar tek basına kısık ateşte kaynatıyoruz sonra yanına kuru alıçları ve kuş burnunu da iki dilim zencefille birlikte ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz ,sonra ayva yapraklarını ve alıç yapraklarını vede limonu katıp 5 dakika daha kaynatıyoruz Ocağı kapatıp ıhlamurları karışımın içine arıyoruz kapağını kapatıp demlendiriyoruz Ihlamurları asla kaynatmıyoruz Çayınızı daha sonra tüketecekseniz içindeki bitkilerle birlikte buz dolabında bir hafta saklayabilirsiniz ama tekrar ısıtırken asla kaynamamalı sadece içilecek ölçüde ısıtılmalı Çayımızı hazırlama aşamasında suyu buharlaşıp azalacağı için demleme işlemi sona erdiğinde ayrı bir kapta su kaynatıp çayımızı bir buçuk litreye tamamlıyoruz Çayınızı hazırlarken evinizi harika kokular kaplayacak Şeker yerine balla tatlandırarak içiyoruz Afiyetler şifalar olsun
*Küçük bir avuç kuş burnu (30 adet kadar)
*2025 tane kurutulmuş alıç meyvesi
*3035 tane kurutulmuş kırmızı alıç meyvesi
*3 adet çubuk tarçın
*3 adet kurutulmuş ayva yaprağı
*Bir tutam kurutulmuş alıç yaprağı
*1 kase kadar ıhlamur
*1 adet misket limon Normal limonun çeyreği de olur
*2 dilim zencefil
Şifa Deposu Kış Çayı Tarifi Yapılışı Bu tarif ile kışı hiç hastalanmadan geçireceğinize garanti verebilirim her gün bir bardak tüketmeniz yeterli Benim 2 ve 5 yaşında iki oluşum var onlarla beraber her gün doğal bal ile tatlandırıp içiyoruz Bir kaç püf noktası var çayımız için çeşme suyu kullanmıyoruz hazır su kullanın
Önce tarçın çubuklarını 15 dakika kadar tek basına kısık ateşte kaynatıyoruz sonra yanına kuru alıçları ve kuş burnunu da iki dilim zencefille birlikte ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz ,sonra ayva yapraklarını ve alıç yapraklarını vede limonu katıp 5 dakika daha kaynatıyoruz Ocağı kapatıp ıhlamurları karışımın içine arıyoruz kapağını kapatıp demlendiriyoruz Ihlamurları asla kaynatmıyoruz Çayınızı daha sonra tüketecekseniz içindeki bitkilerle birlikte buz dolabında bir hafta saklayabilirsiniz ama tekrar ısıtırken asla kaynamamalı sadece içilecek ölçüde ısıtılmalı Çayımızı hazırlama aşamasında suyu buharlaşıp azalacağı için demleme işlemi sona erdiğinde ayrı bir kapta su kaynatıp çayımızı bir buçuk litreye tamamlıyoruz Çayınızı hazırlarken evinizi harika kokular kaplayacak Şeker yerine balla tatlandırarak içiyoruz Afiyetler şifalar olsun