Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı İçin Malzemeler
Her bir kavanoz için;
- 2 diş sarımsak
- 10 adet nohut
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sirke(üzüm tercihen )
- Kaynar su
Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahananın göbeği kavanozlara sığacak formda, havuçlar da yuvarlak yahut verev kesilir.
- En tabana nohutlar atılır. Nohut sevmiyorsanız atmayabilirsiniz sirke ve limon tuzu kâfi fakat bence deneyin hoş oluyor. Doğranan havuçlar lahana kavanozlara paylaştırılır.
- Herbir kavanoza farklı ayrı sirke, tuz, toz şeker ve limon tuzu eklenip sıcak su eklenir.
- Kapağı evvel aykırı tarafta sonra kapatma tarafında çevirip kapatılır ve kavanoz aykırı çevrilir. 1 gün hiç ellemeden bekletilir.
- Ertesi gün kavanozlar çevrilir. Çabucak tüketilmeyecekse karanlık bir yerde bekletilir. 5 gün sonra hazır açıldıktan sonra kavanoz buzdolabında bekletilmeli hepimizin eline sıhhat afiyet olsun
????.





Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı