Beslenme ve Perhiz Uzmanı Fatma Baysal, “Sıcaklıklarla birlikte vücuttan su atımı da artacağı için günlük su tüketimini asgari 2 litre civarında yetişmek sağlığımız açısından fazla önemlidir Su tüketiminin ufak yudumlarla ve sık olmasına özen gösterin Akışkan alımını arttırmak için karpuz, kiraz gibi su içeriği yüksek meyveler ile marul gibi yeşil sebzeleri tercih edin dedi id Gad300250YEŞİL SEBZE SEÇİNDüzenli meyve tüketiminin beden direncini arttırdığını kaydeden Diyetisyen Fatma Baysal, “İçerdiği antioksidan bileşenler ve vitaminler doğruca güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşısında vücudu korur Meyve tüketiminde früktoz içeriği göz ardı edilmemelidir ve aşırı tüketilmemelidir Özellikle yeşil renkli sebzeler folik asit potasyum ve bilhassa C vitamininden varlıklı olduğu için bol bol seçim edilmelidir Her öğünde maydanoz, dereotu gibi bol yeşillik içerikli salata tüketmeye itina gösterin diye konuştuTUZDAN UZAKTAN DURUNBeslenme Uzmanı Fatma Baysal, “Serinlemek için gazlı içecekler yerine meyve suyu, düşük sodyum içeren soda veya taze bunalmış meyve suları içilebilir Fazla kahve, akarsu tüketimi diüretik tesir yapacağından vücudun su dengesini bozabilir Ama aşırıya kaçmadan soğuk kahve gibi içecekler seçim edilebilir Bu kahvelerin artı kafein ve krema içermemesine uyarı edilmelidir Ayrıca protein içeriği hem de glisemik endeksi düşük olması sebebiyle ayrı, akıcı alımını arttırmada oldukça sağlıklı bir alternatif olacaktır Tuzlu eklenmeden tüketmeye itina gösterin İçine nane, salatalık gibi sebzeler ekleyerek posa içeriğini arttırabilirsiniz dediÖDEMİ ENGELLEYİNBeslenme Uzmanı Fatma Baysal, “Sıcaklar arttıkça kan dolaşımını rahatlatan besinler tüketmeye itina gösterilmelidir Ödem oluşumunu engellemek için maydanoz, kiraz sapı, semizotu, ananas, zencefil, bamya, kabak gibi besinleri tüketin Güneş ışınlarına karşı koruyucu etkisi olduğu ve kollajen oluşumunu desteklediği için zeytin yaprağı çayını demleyip soğutarak tüketin diye konuştuHAMUR İŞİ YERİNE DONDURMA YİYİN“Yemeklerin pişirme yöntemi konusunda daha dinç seçimler yapın diyen Fatma Baysal, “Kızartma, kavurma gibi yağlı besinler yerine daha fazla ızgara tercih edilmelidir Pozitif baharatlı ve yağlı besinler sindirim sistemi için olumsuz tesir yapar aynı zamanda beslenme zehirlenmeleri konusunda protein içerin besinlerin en ince ayrıntısına kadar pişirilmesi ve saklanması konusunda hassasiyet gösterin Hamur içi tatlılar yerine dondurma veya sütlü tatlı tüketmek daha dürüst bir seçim olacaktır dedi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.