Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıcacık Papatya Ekmek

Sıcacık Papatya Ekmek
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sicacik-papatya-ekmek.jpg

Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Çörekotu
  • Susam

Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık olan süt, su, kuru maya, şeker bir kapta karıştırılır 5dk mayanın etkinleşmesi beklenir.
  2. Bu ortada yoğurma kabına un ve tuz eklenir ortası havuz olarak açılır.
  3. Karışım denetimli formda una eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
  5. Dinlenen mayasını almış hamur 8 kesime bölünür.
  6. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür ve çörekotu susam serpilir 15dk kadar tepside bekletilir.
  7. Evvelce ısıtılmış 200°c derecede alt üst ayarda yaklaşık 30 dk pişirilir.
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt