
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 3.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 kaşık zeytinyağı
- Çörekotu
- Susam
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık olan süt, su, kuru maya, şeker bir kapta karıştırılır 5dk mayanın etkinleşmesi beklenir.
- Bu ortada yoğurma kabına un ve tuz eklenir ortası havuz olarak açılır.
- Karışım denetimli formda una eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen mayasını almış hamur 8 kesime bölünür.
- Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür ve çörekotu susam serpilir 15dk kadar tepside bekletilir.
- Evvelce ısıtılmış 200°c derecede alt üst ayarda yaklaşık 30 dk pişirilir.