iltasyazilim
FD Üye
Sıcak helva ile dondurmanın muhteşem buluşması
Malzemeler
125 gram tereyağı
1+13 su bardağı (250 gram) irmik
14 su bardağı (50 gram) çam fıstığı
1 kutu (400 gram) koyulaştırılmış şekerli süt
1+14 su bardağı kaynar su
4 top Kaymaklı Maraş Dondurması
Yapılışı
Tereyağını yayvan ve kapaklı bir tencerede orta ateşte eritin Orta boy bir tencereye şekerli sütü ve kaynar suyu ekleyip orta kısık ateşte sıcak olarak bekletinAyrı bir yağsız tavada çam fıstıklarını kavurup bir kenara ayırın
Eriyen yağa irmiği ekleyip sürekli karıştırmak suretiyle irmiklerin rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar kavurun (yaklaşık 2025 dakika) Ardından şekerli süt ve su karışımını bir süzgeçten geçirerek irmiğe ekleyin (eklerken dikkat, etrafa sıçrayabilir) ve ağzını kapatıp 15 dakika boyunca pişmeye bırakın Her 5 dakikada bir kapağı açıp bir spatula yardımıyla karıştırınİrmiği ocaktan alıp çam fıstıklarının bir kısmını ayırıp geri kalan kısmını ekleyin ve karıştırın
Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapayın ve 1520 dakika boyunca demlenmeye bırakınKaselere doldurup ortasına da bir top kaymaklı Maraş dondurması yerleştirinAyırdığınız çam fıstıklarını tepesine serpiştirip servis yapın
Malzemeler
125 gram tereyağı
1+13 su bardağı (250 gram) irmik
14 su bardağı (50 gram) çam fıstığı
1 kutu (400 gram) koyulaştırılmış şekerli süt
1+14 su bardağı kaynar su
4 top Kaymaklı Maraş Dondurması
Yapılışı
Tereyağını yayvan ve kapaklı bir tencerede orta ateşte eritin Orta boy bir tencereye şekerli sütü ve kaynar suyu ekleyip orta kısık ateşte sıcak olarak bekletinAyrı bir yağsız tavada çam fıstıklarını kavurup bir kenara ayırın
Eriyen yağa irmiği ekleyip sürekli karıştırmak suretiyle irmiklerin rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar kavurun (yaklaşık 2025 dakika) Ardından şekerli süt ve su karışımını bir süzgeçten geçirerek irmiğe ekleyin (eklerken dikkat, etrafa sıçrayabilir) ve ağzını kapatıp 15 dakika boyunca pişmeye bırakın Her 5 dakikada bir kapağı açıp bir spatula yardımıyla karıştırınİrmiği ocaktan alıp çam fıstıklarının bir kısmını ayırıp geri kalan kısmını ekleyin ve karıştırın
Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapayın ve 1520 dakika boyunca demlenmeye bırakınKaselere doldurup ortasına da bir top kaymaklı Maraş dondurması yerleştirinAyırdığınız çam fıstıklarını tepesine serpiştirip servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.