Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sicacik bir lezzet IRMIK HELVASI

Sicacik bir lezzet IRMIK HELVASI

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sıcak helva ile dondurmanın muhteşem buluşması






Malzemeler

125 gram tereyağı
1+13 su bardağı (250 gram) irmik
14 su bardağı (50 gram) çam fıstığı
1 kutu (400 gram) koyulaştırılmış şekerli süt
1+14 su bardağı kaynar su
4 top Kaymaklı Maraş Dondurması




Yapılışı

Tereyağını yayvan ve kapaklı bir tencerede orta ateşte eritin Orta boy bir tencereye şekerli sütü ve kaynar suyu ekleyip orta kısık ateşte sıcak olarak bekletinAyrı bir yağsız tavada çam fıstıklarını kavurup bir kenara ayırın
Eriyen yağa irmiği ekleyip sürekli karıştırmak suretiyle irmiklerin rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar kavurun (yaklaşık 2025 dakika) Ardından şekerli süt ve su karışımını bir süzgeçten geçirerek irmiğe ekleyin (eklerken dikkat, etrafa sıçrayabilir) ve ağzını kapatıp 15 dakika boyunca pişmeye bırakın Her 5 dakikada bir kapağı açıp bir spatula yardımıyla karıştırınİrmiği ocaktan alıp çam fıstıklarının bir kısmını ayırıp geri kalan kısmını ekleyin ve karıştırın
Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapayın ve 1520 dakika boyunca demlenmeye bırakınKaselere doldurup ortasına da bir top kaymaklı Maraş dondurması yerleştirinAyırdığınız çam fıstıklarını tepesine serpiştirip servis yapın




 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt