Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sezen Aksu denizyıldızı 2008 Albümü çıktı

Sezen Aksu denizyıldızı 2008 Albümü çıktı
0
73

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Sezen Aksu denizyıldızı 2008 Albümü çıktı sezen aksu şarkı isimleri Albümün ilk şarkısı Deniz Yıldızı Yeğeni dünyaya geldiğinde yazmış bu şarkıyı Aksu Ve Mithatcan’ı doğurduğuyetiştirdiği günleri anımsamış Devamı dizelerde zaten, artı anlatmaya gerek yok: Bebeğim, oğlum doğduğunda ben de çocuktum az önce Biz beraber büyüdük sahiden Ne kadar neşelendirici bir kızdım Yıkılmamıştı dünya daha başıma Fakat fazla da yalnızdım Bebeğim işte hepsi bu kadar Deniz yıldızının hikayesidir yaşam Ne değin kurtarırsan kár Kaç hayat kurtarırsan kár Deniz Yıldızının gerisinde benzer tatta iki şarkı daha geliyor Yol Arkadaşımve Hálá Haber İki şarkı arasında da sözsüz, kısa bir Onno Tunç bestesi var Şimdiye kadar hiçbir yerde yayınlanmamış Onno Tunç’un kızı Ayda Tunç bu şarkıda babasının müziğine kemanla eşlik etmiş Bu yüzden de şarkıya Onsezenaksudenizyildizi2008albumucikti5c57c113dbf10gifalt :A :A :Ay ismi verilmiş Bu sözsüz Onno şarkısı, Yol Arkadaşıma bir yanıt gibi Sezen Aksu o şarkıda Onno Tunç’a isyan ediyor ya, Ben sana küsüm aslında haberin yokdiye Güya Onno Tunç da ona sabırlı older gibi bu kısacık bestede BABASININ İZNİNİ ALARAK KOYDUĞU ŞARKI Şarkıları peşi sıra dinlemeye devam ediyorum sırası gelmişken Sezen Aksu uyuyor, henüz kalkmış yok O yüzden fazla açmıyoruz müziğin sesini, fakat böylesi daha fazla hoşuma gidiyor İyi şeyler de olmadı değil Aynı deryaya içten bu seyirdiye sürüp dışarı giden Hálá Haberin damar etkisinden kurtulamamışken, Kırık Valsgeliyor Sözlerini Yıldırım Türker yazmış bu şarkının Çiçek dürbünüydü ebruli sokaklar Üzüntülü olsa da güzeldi çocuklardiye tatlı ve efkarlı dünü anlatıyor şarkı Bir önceki albümde yer alan Eskidenditadında Kırık Vals Hırant Dink’e ithaf edilen Güvercini de dinleyip en ince ayrıntısına kadar darmaduman olmuşken Sezen Aksu görünüyor merenlerde Kırmızı yüksek topuklu terlikleri, Sezen Aksu 88albümünü çıkardığı zamanlardaki gibi kısacık sarı saçları ve siyah elbisesiyle yanıma oturuyor Kazanç gelmez yaptığı ilk şey de müziğin sesini sonuna kadar başlatmak oluyor, Hiç bu volümde dinlenir mi ayol?diyerek Ve gümbür gümbür, Romanı ve İzmir’in Kızlarını dinliyoruz beraber İzmir’in Kızlarında genç kızlığını ve annesiyle babasının birbirlerini gördüğü ilk anı anlatmış Aksu: Baba sen de ne biçim takardın kısacık eteklerime benim Meren altında dizimden belime dek kıvırıverirdim Baba sen anasına bakıp da kızını almayacaktın Küfürlerine anneannemin böylece gülmeyecektin Daha görünce cigarasını tellendirdiğini Şehriban Hanım’ın Su yeşili gözlerine dalmayacaktın Bu şarkıyı yazdıktan daha sonra hemen babasını aramış Aksu, Babacım böyle bir şarkı yazdım, izniniz olur mu?diye Babası Elbette Sezen’cimdemiş kibarca İzni koparmış yani Aksu 200 YILLIK YATAK ÖRTÜSÜ Bunu anlattıktan sonradan şöyle bir durup ilk önce bu kadar kişisel bir albüm yaptımdiyor Sezen Aslında de albüm kapağında yer alan çiçekli işlemeler bile böylece Çünkü o işlemeler anneannesinin annesinden kalan bir yatak örtüsündenmiş 200 takvim bu yatak örtüsünü anneannesinin annesi Selanik’te manastırdayken yapmış Manastırda başka ne yapılır ancak?diye espri yapıyor Sezen Ve koca örtüyü aşağıya indirtiyor görmem için Gerçekten görkemli bir şey olduğunu söylemem lüzum PEKİ ALBÜM NASIL OLMUŞ Albüm dinlemesi bitince, Sabahleyin sabahtan fenalık geçirmedin umarımdiye gülüyor Sezen Yokdiyorum, Fakat bir ara gözyaşımı Hisar’a dürüst yüzdürmeyi düşünmedim değil Evet bu albümdeki şarkıların çoğu memlekette olup biteni anımsatıyor ve doğal olarak iç acıtıyor (Örneğin Tanrının Gözyaşlarışarkısında Bir büyük gözaltı hayatımızdeniyor, daha ne olsun?) Gerçi albümün bütünü pek geberik bir acı hissiyle donanmış değil Ayakta tutan, daha huzurlu, daha olgun bir acısı var şarkıların (Memet şarkısında mesela: Pek bir karanlık kutu ki insan Kimse hakiki bir cevap veremez sorsan) Arada memleketin fıkır fıkır öbür ruh hali de giriyor devreye albümde Menajer, Roman, Anmagibi şarkılarla Kısacası yeni Sezen albümü bu: Dediği gibi daha kişiselve nasıl bir coğrafyada yaşadığımızın altını sık sık çizen, vicdanı dar etmeyenlerin anlayacağı dokunuşların olduğu bilgisayar katkısız şarkılarla dopdolu Sezen Aksu yeni albümü deniz yıldızı yeni şarkıları 2008 1 Deniz yıldızı 2 Yol arkadaşım 3 Hala haber 4 Onsezenaksudenizyildizi2008albumucikti5c57c113dbf10gifalt :A :A :Ay 5 Kırık Vals 6 Güvercin 7 Roman 8 İzmirin kızları 9 Kutlama 10 Menajer  

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt