
Sezar Soslu Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg tavuk
- Göbek marul
- Mısır
- Lavaş
- Kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı mayonez
- Yarım paket hardal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sezar Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Yapılışı
- Kusursuz bir tarifle geldik. Sizde dürüm severlerdenseniz bu tanım tam size nazaran ????.
- Öncelikle küp küp doğradığımız tavuklarımızı kızgın tavada kavuruyoruz. Dilerseniz bu evre da istediğimiz baharatı da ekleyebilirsiniz.
- Jülyen doğradığımız göbeklerimizi güzelce yıkıyoruz ve mısır ek ediyoruz. Sosu için bir kaba gerekli materyalleri alıp karıştırıyoruz.
- Pişen tavuklarımızı, göbek, mısır ve sosla birleştiriyoruz. Lavaşın ortasına alta tavuğumuzu ve üstüne rendelenmiş kaşar koyup sarıyoruz. Tost makinesinde üzerine tereyağ sürüp bastırıyoruz.