Türkiye'nin sevilen sanatkarlarından Sezai Aydın, bir müddettir tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği sebebiyle 69 yaşında ömrünü yitirdi. Vefatı ile sanat topluluğunu yasa boğan usta sanatçı Sezai Aydın için Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde duygusal bir merasim düzenlendi.
Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman usta oyuncu Sezai Aydın, bugün son seyahatine uğurlandı. Sanat dünyasını yasa boğan haberin ardından Sezai Aydın için Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde veda merasimi düzenlendi.
"GÖLGESİNDEN KAÇMAYA ÇALIŞTIKÇA..."
His dolu anların yaşandığı merasimde ünlü oyuncunun oğlu Arda Aydın, yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Aydın, babasının tıpkı vakitte bir iş arkadaşı da olduğunu belirterek "Gölgesinden kaçmaya çalıştıkça, daha çok gölgesinde kaldığım ve her seferinde şaşırtan, eğlendiren, pohpohlamaktan daima kaçan, bir evladının nasıl ayakları üstünde durması gerektiğini öğreten, son vakitlerinde kendisi ile ilgili konuştuğumuzda Hakkı Ergök'ün dayanılmaz tabiriyle insanlara yol gösteren bir çağdaş vakit filozofu. Şükür ki ne kadar çok sevildiğini kendisi yaşarken de gördü ve bize de gösterdi." sözlerini kullandı.
Babasının büyük bir aktör olduğuna vurgu yapan Aydın, kelamlarını şöyle sürdürdü:
"Dehşetli bir aşık ve çok seven bir sevgiliydi. Karısını kaybettikten tam 40 gün sonra tahminen de onun yanına gitmek için çabaladı. Son 5 yılında bana işvereni olma onurunu yaşattı. İş yerinde her vakit ona 'Sezai Bey' diye hitap ettim. O da bana 'Arda Bey' kederi. Ancak meskende her vakit baba oldu. Kent Tiyatrolarında birlikte en çok oyun oynayan baba-oğul olduk. Ne keyifli bize. Onunla sahnede, stüdyoda geçirdiğim vakitleri nitekim çok özleyeceğim. Zati ben Sezai Aydın'la daha çok anı biriktirebilmek için bu işi (oyunculuğu) seçtim."
"ONUN SAYESİNDE BURDAYIM!"
Usta oyuncunun kızı İdil Cemre Öztep de babasının kendisine verdiği takviyeye işaret ederek "Ceketini satarak beni okuttu. Kimi vakit fiyat almadan neler neler yaptığını biliyorum, yalnızca beni okutabilmek için. Onun sayesinde buradayım. Sayesinde benim. Uygun ki var. Yeterli ki benim babam. Bütün aile ismine herkese teşekkür ediyorum." biçiminde konuştu.
NE OLMUŞTU?
Usta sanatçı Sezai Aydın, geçtiğimiz gün 69 yaşında hayatını kaybetmişti. Koronavirüs sebebiyle hayatını yitirdiği sav edilen ünlü sanatkarın vefat nedeninin bu olmadığı ortaya çıktı.
Ünlü oyuncunun oğlu Arda Aydın, Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu açıklamalara yer verdi:
"Basında yer alan ‘coronadan vefat etti’ haberleri hakikat değil. Babam zatürre geçirdi, bir müddet evvel de sağ bacağı ampute edildi… Sol bacağındaki diyabetik yaraları açıldı. Tekrar bedeninde ağır bir enfeksiyon vardı, ağır bakımda tutuluyordu. Enfeksiyondan mütevellit iyileşememe durumu kelam konusu oldu. Yapılan son iki Covid testi de negatif çıktı. Kalp yetmezliğinden vefat etti babam."
USTA OYUNCU HAYATINI KAYBETTİ!
Bir periyoda damga vuran "Yahşi Cazibe" dizisinde Hulusi karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Sezai Aydın, diyabet ve kalbe bağlı olarak 20 gündür Ümraniye Özel Afiyet Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan usta oyuncu, 69 yaşında hayatını kaybetti. Aydın'ın oğlu Arda Aydın yaptığı açıklamada "20 gündür hastanedeydi. Corona virüs tedavisi görmüyordu... Diyabete bağlı kalp yetmezliğinden vefat etti." formunda konuştu.
Ünlü oyuncunun vefatıyla sanat dünyası ve ailesi yasa boğulurken Oyuncular Sendikası Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu tabirleri kullandı:
"Değerli meslektaşımız Sezai Aydın hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun"
SEZAİ AYDIN KİMDİR?
15 Şubat 1952 tarihinde dünyaya gelen Sezai Aydın, Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Kent Tiyatroları sanatkarı olan Aydın, bu vakte kadar birçok başarılı projede isminden kelam ettirmiştir. Usta oyuncu birebir zamanda yıllarca John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş gibi birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini yapmıştır.