Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

SeyyidÜ'l-istiĞfar Duasi:

SeyyidÜ'l-istiĞfar Duasi:
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
SEYYIDÜ'LISTIĞFAR DUASI:

18 Mesaj

Bu dua konusunda şöyle bir hadis nakledilir Resulullah (sa) buyurdu ki; Istiğfar dualarının en değerli ve en üstünü şöyle demendir: Allâhümme ente Rabbî, Lâ Ilâhe Illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va'dike me'steta'tü, eûzü bike min şerri mâ sana'tü, ebûü leke bi ni'metike aleyye ve ebûü bi zenbî fe'gfirlî fe innehû lâ yeğfiru'zl; zünûbe illâ ente

Anlamı:Allah'ım! Sen benim Rabbımsın! Senden başka hiçbir ilâh yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum; gücüm yettiği kadarıyla senin akdin ve va'din üzere bulunuyorum Yaptığım fenalıkların şerrinden sana sığınırım Üzerimde olan nimetlerini itiraf ederim, günahımı da itiraf ederim Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları mağfiret edemez

Hz Muhammed (sas) daha sonra şunları ekledi: Kim bunları inanarak sabahleyin söyler de akşam olmadan ölürse, o kişi Cennet ehlindendir Yine kim bunları inanarak geceleyin söyler de sabaha ulaşamadan vefat ederse Cennet ehlindendir(Buhârî, Deavât, 2)

Similar threads

SEYYIDÜ'LISTIĞFAR DUASI: Bu dua konusunda şöyle bir hadis nakledilir Resulullah (sa) buyurdu ki; Istiğfar dualarının en değerli ve en üstünü şöyle demendir: Allâhümme ente Rabbî, Lâ Ilâhe Illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va'dike me'steta'tü, eûzü bike min şerri mâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Sabah akşam okunması gereken istiğfar: (Allahümme ente rabbi lailahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve vadike mestetatü euzü bike min şerri ma sanatü ebuü leke binimetike aleyye ve ebuü bi zenbi fağfirli zünubi feinnehü la yağfirüzzünübe illa ente La ilahe illa ente...
Cevaplar
0
Görüntüleme
219
Şeddâd İbni Evs (RA)’den rivayet edildiğine göre Resûli Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurdu: “İstiğfârın en üstünükulun şöyle demesidir: Allâhümme ente rabbî, lâ ilâhe illâ ente, halaktenî ve ene abdüke, ve ene alâ ahdike ve va‘dike mestetatü Eûzü bike min şerri mâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Seyyidulİstiğfar Duası ve Anlamı, Bu dua konusunda şoyle bir hadis nakledilir Resulullah (sa) buyurdu ki; Istiğfar dualarının en değerli ve en ustunu şoyle demendir: Allahumme ente Rabbi, La Ilahe Illa ente halakteni ve ene abduke ve ene ala ahdike ve va'dike me'steta'tu, eUzu bike min...
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
SEYYİDÜ’L İSTİĞFÂR: Peygamberimiz buyurmuştur ki: “Seyyidü’l istiğfâr (istiğfâr dualarının efendisi, üstünü, faziletlisi) şöyle demendir ??????????? ?????? ?????? ??? ?????? ?????? ?????? ??????????? ??????? ????????? ??????? ????? ???????? ?????????? ??? ??????????? ??????? ???? ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
301
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt