Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeyh Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği)

Şeyh Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
seyh-muallageleneksel-hatay-yemegi.jpg

Pir Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 3 orta uzunluk doğranmış domates(ben kışlık hazırladığım kavanozlardan 1 kase kullandım)
  • 1 orta uzunluk irice doğranmış soğan
  • 1 kapya biber(ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
İsteğe bağlı :
  • 1 er çay kaşığı kuru nane ve toz kimyon
  • 4- 5 adet patlıcan

Pir Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği) Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak acısı alınsın diye tuzlu suda bekletilir.
  2. Öbür bütün materyaller bir kapta güzelce harmanlanarak hazır edilir.
  3. Patlıcanlar uzunlamasına kesilir.
  4. Tencereye bir kat patlıcan dizilir.
  5. Üzerine harç dökülür ve en üst tekrar patlıcan dizilir.
  6. En üste 2 -3 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirilir, akabinde en kısık ateşte yaklaşık yarım saat 40 dk ortası pişirilir.
Çok lezzetli bir yemektir. Denemenizi tavsiye ederim.

Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun ????????.
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt