
Pir Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 3 orta uzunluk doğranmış domates(ben kışlık hazırladığım kavanozlardan 1 kase kullandım)
- 1 orta uzunluk irice doğranmış soğan
- 1 kapya biber(ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 er çay kaşığı kuru nane ve toz kimyon
- 4- 5 adet patlıcan
Pir Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği) Tanımı Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyularak acısı alınsın diye tuzlu suda bekletilir.
- Öbür bütün materyaller bir kapta güzelce harmanlanarak hazır edilir.
- Patlıcanlar uzunlamasına kesilir.
- Tencereye bir kat patlıcan dizilir.
- Üzerine harç dökülür ve en üst tekrar patlıcan dizilir.
- En üste 2 -3 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirilir, akabinde en kısık ateşte yaklaşık yarım saat 40 dk ortası pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun ????????.