Tatlı seven ve birebir devranda fit görünümüne dikkat eden bir sevgiliniz varsa bu haberimiz tam siz göre! 14 Şubat yaklaşırken sevgilinize yapacağınız sürprize karar veremiyorsanız, en yakın arkadaşınız “Yüksek Topuklar” olarak sizler için derlediğimiz sağlıklı tatlı tanımlarını deneyebilirsiniz. Hazır almak noktasına kendi ellerinizle yapacağınız sağlıklı ve lezzetli tatlılar, sevgilinizi berhudar edecektir.
Çikolata kaplı çilekler
Gereçler:
- 15-20 adet taze çilek
- 100 gram bitter çikolata
- Hindistan cevizi, fındık, Antep fıstığı
- Bitter çikolatayı benmari yolu eritin.
- Evvelce yıkayıp temizlediğiniz çilekleri, eriyen çikolataya batırın.
- Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Çikolataya batırdığınız çilekleri tepsiye dizin.
- Çileklerinizi renklendirmek için, Antep fıstığı, Hindistan cevizi yahut fındık kullanabilirsiniz.
- Buzdolabında yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra çikolata kaplı çileklerinizi servis edebilirsiniz.
Hurmalı tatlı
Gereçler:
- 5 adet kuru kayısı
- 5 adet kuru hurma
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 10 adet çiğ badem
- Kayısı, hurma ve bademleri bir gün evvelden suya koyun.
- Kabuklarını soyduğunuz bademleri ve sair tüm materyalleri blender yardımıyla düzgünce karıştırın.
- Daha sonra istediğiniz formu verin ve buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin.
Gereçler:
- Vanilyalı dondurma
- Nar taneleri
- Bebe bisküvisi
- Bisküvileri rondodan geçirin.
- Servis edeceğiniz kuplara bisküviyi, dondurmayı ve narları ekleyin.
- Tatlınızı soğuk servis edin.
Kakaolu kurabiye
Gereçler:
- 2 yumurta
- 1,5 kase yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 kase kuru üzüm
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık
- 1 çay bardağı likit yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı yoğurt
- Tarçın
- Likit yağ, un, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
- Daha sonra gayrı gereçleri ekleyin ve yoğurun.
- Hamurunuza istediğiniz hali verin.
- 180 noktalık fırında 15-20 dakika pişirin.
Materyaller:
- 1 su bardağı yarım yağlı süt
- 3 kaşık yulaf
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 dilim haşlanmış bal kabağı
- 1 adet kuru incir
- Fındık
- Süt ve yulafı blender yardımıyla karıştırın ve ocağa koyun.
- Kıvam alınca ocağın altını kapatın.
- İçine bal ek edin.
- Servis yapacağınız kaseye incirleri doğrayın.
- Üzerine sırasıyla yulaf lapasını ve bal kabağını dökün.
- Son olarak fındıkla süsleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.