Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer Günü Pastası
0
103

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
sevgililer-gunu-pastasi.jpg

Sevgililer Günü Pastası Tanımı İçin Gereçler


Kullanılan su bardağı 200 ml.
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 50 gram bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
Ganaj için:
  • 150 gram % 85 kakaolu bitter çikolata
  • 1 paket ( 200 ml ) krema
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 3 /4 su bardağı soğuk su
  • Pembe rengi tonlarında besin boyası

Sevgililer Günü Pastası Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikserle çırpın.
  2. Tereyağını ısıtıp ocağın altını kapatın.
  3. İçine bitter çikolata ve sürülebilir çikolatayı ( tercihen nutella ) ekleyip karıştırın.
  4. Çırpılmış yumurta karışımına tereyağlı çikolatalı karışımı ve sütü ek edin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
  5. Bir kaba un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve tarçını eleyin.
  6. Son olarak bu karışımı da ek edin ve yalnızca kuru gereç ıslak görününceye kadar karıştırın.
  7. Dilediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp kek karışımını içine dökün.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derecede 40 -45 dakika pişirin.
  9. Bir kenara alıp soğuması için dinlendirin.
  10. Bu ortada küçük bir sos tavasına krema ve toz şekeri alın.
  11. Kenarlarından kabarcıklar çıkana kadar ısıtın.
  12. Ocağın altını kapatıp içine bitter çikolatayı ekleyin.
  13. Karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  14. Soğumuş olan kekinizin üzerine ganajı gezdirin.
  15. Ganaj soğuyup sertleştikten sonra süslemek için krem şantiyi hazırlayın.
  16. Krem şantiyi soğuk süt ile güzelce çırpın.
  17. Besin boyası ile renklendirip krema sıkacağı ile pastanızın üzerine gül biçiminde sıkın.
  18. Pastanızın keyfini çıkarın.
Not: ganaj için % 85 kakaolu çikolata yerine % 60 kakaolu çikolata kullanacaksanız şeker eklemeyebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt