Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ses yalıtımında hangi maddeleri kullanmak uygundur

Ses yalıtımında hangi maddeleri kullanmak uygundur
0
117

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ses yalıtımında hangi maddeleri kullanmak daha uygundur

Mineral Yunler (Cam Yunu, Taş Yunu) Cam Yunu: Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bukulebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir Taş Yunu: bazalt kayasının hamur haline getirilip, daha sonra istenilen kalınlığa gore preslenmesiyle elde edilen yalıtım malzemesidir Polietilen : Boru yapımında kullanılan ve ayrıca gıda maddelerinin saklanması icin uretilen maddelerin yapımında kullanılan, petrol turevidir Kaucuk Kopuğu : Kaucuktan elde edilen yalıtım malzemesidir Ahşap Yunu : Ahşap kokenli bir yalıtım malzemesidir Poliuretan : Bir karbon bileşiğidir Buzdolabı gibi gunluk hayatımızda kullandığımız aracların yalıtımında kullanılır Melamin kopuğu : Bir plastik ceşidi melaminden uretilen yalıtım malzemesidir Sesle ilgili calışmalarda kullanılan urunler Hava sesi icin kullanılanlar Ses geciş kaybı sağlayan urunler Yuzey ağırlığı fazla olanlar Kompozit olanlar Ses sonumleyici urunler Cıplak bırakılabilenler Cıplak bırakılamayanlar Titreşim sesi icin kullanılanlar Basma yukune karşı kullanılanlar Yuzer doşeme amaclı kullanılanlar Yaylar ve amortisorler Cekme yukune karşı kullanılanlar Yaylar ve amortisorler Akustik duzenleme icin kullanılanlar Ses yonlendiriciler Ses sonumleyici olup reberverasyon suresi kontrolu icin kullanılanlar Ses konulu calışmalarda oncelikle şunlara dikkat edilmelidir: Konu projelendirme aşamasında ele alınmalıdır, Problemler doğru saptanmalıdır, Calışmaya konu mekan veya ortam koşulları belirlenmelidir, Elde edilmesi gereken sonuc belirlenmelidir, Doğru detaylar oluşturulmalıdır, Kullanılacak malzeme ozellikleri bilinerek secim yapılmalıdır, Tercih edilen malzeme ve detayların kullanımında sesle ilgili iyileştirmeler sağlanırken, başka sorunlara yol acılmamasına ozen gosterilmelidir, Uygulama eğitimli kişiler tarafından ve titizlikle yapılmalıdır

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt