iltasyazilim
FD Üye
Yemek Servisi Nasıl Yapılır
Yemek Yemek Servisi Yapmanın Püf Noktaları
Yemek Nasıl Servis Edilir
İyi bir sofra servisi için gereken adımlar sırası ile aşağı listelenmiştir
1) Ilk yemek yemek çorba ise, çorba birer kişilik kase yada tabaklarla oturan kimsenin sağından alt tabağın üzerine konulur
2) Eğer çorba servisi masada yapılacaksa, içinde kepçe yer alan kase, oturan kişinin solundan masaya hafif değdirilerek sunulur ve misafirin basit alması sağlanır
3) Servis tabaklarının içine yemekleri olmak için gerekli servis çatal,kaşık vb aletler konulmalıdır
4) Servis tabaklarının altına pak bir peçete koyup oturan kişinin tabağına yaklaşarak ve servis tabağı masaya değecek şekilde sol taraftan servis yapılmalıdır
5) Yemekler ya servis yapacak kişi tarafından tabaklara konularak servis yapılır buna ingiliz usulü servis denir yada servis tabağı misafire yanaştırılarak misafir kadar alınması sağlanır bunada fransız usulü sevis denir
6) Yemekler defalarca sol taraftan servis edilir
7) Çorba içildikten sonradan kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde yada öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır
8) Su servisi, yemek yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır
9) Kirli tabaklar, sağdan alınıp benzer anda sol taraftan pak tabaklar masaya konur Benekli tabaklar misafirlerin önünde defalarca konulmamalıdır
10) Yemek sırasında servis yapan kimse misafirlerin ekemek ve su durumlarını sürekli kontorl ederek, ekmekleri çatal ile tabaklar koymalıdır
11) Servisin büyük bir dikka ve sessizlik ile yapılması en önemli kuraldır
İyi servisler *
Yemek Yemek Servisi Yapmanın Püf Noktaları
Yemek Nasıl Servis Edilir
İyi bir sofra servisi için gereken adımlar sırası ile aşağı listelenmiştir
1) Ilk yemek yemek çorba ise, çorba birer kişilik kase yada tabaklarla oturan kimsenin sağından alt tabağın üzerine konulur
2) Eğer çorba servisi masada yapılacaksa, içinde kepçe yer alan kase, oturan kişinin solundan masaya hafif değdirilerek sunulur ve misafirin basit alması sağlanır
3) Servis tabaklarının içine yemekleri olmak için gerekli servis çatal,kaşık vb aletler konulmalıdır
4) Servis tabaklarının altına pak bir peçete koyup oturan kişinin tabağına yaklaşarak ve servis tabağı masaya değecek şekilde sol taraftan servis yapılmalıdır
5) Yemekler ya servis yapacak kişi tarafından tabaklara konularak servis yapılır buna ingiliz usulü servis denir yada servis tabağı misafire yanaştırılarak misafir kadar alınması sağlanır bunada fransız usulü sevis denir
6) Yemekler defalarca sol taraftan servis edilir
7) Çorba içildikten sonradan kaşıkları ya sapı sağa gelecek şekilde yada öne gelecek şekilde tabağın içinde bırakılmalıdır
8) Su servisi, yemek yemek servisi başlamadan önce bardaklar masadan kaldırılmadan sağ taraftan bardaklara konarak yapılır
9) Kirli tabaklar, sağdan alınıp benzer anda sol taraftan pak tabaklar masaya konur Benekli tabaklar misafirlerin önünde defalarca konulmamalıdır
10) Yemek sırasında servis yapan kimse misafirlerin ekemek ve su durumlarını sürekli kontorl ederek, ekmekleri çatal ile tabaklar koymalıdır
11) Servisin büyük bir dikka ve sessizlik ile yapılması en önemli kuraldır
İyi servisler *