
Serin Salata (Yaz Aylarında Vazgeçilmez Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 adet büyük salatalık (Kabuğu soyulmamış)
- 1 kutu mısır
- 200 gram yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (Arzuya nazaran koymayabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Serin Salata (Yaz Aylarında Vazgeçilmez Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kısık ateşte patatesleri haşladım. Salatalıkları güzelce yıkayıp rendenin kalın tarafı ile rendeledim.
- Haşlanan patatesleri soyup püre haline getirdim.
- Son olarak mısırda ekleyip salatalık, patates püresi ve öteki tüm malzemeyi güzelce karıştırdım.
- Derin bir kasede yoğurt, mayonez, dereotu, tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip sosumu hazırladım ve salatamın üzerine döküp güzelce karıştırdım.
- Servis tabağına alıp üzerini güzelce düzleştirdikten sonra salatalık dilimleri, ve dereotu ekleyip sosunu döktükten sonra servis ettim. Afiyet olsun.
- Üzerine streç sinema ile kaplayıp buzdolabında en az iki saat dinlendirip servis edebilirsiniz.