
Şereksiz Şeftali Ve İncir Marmelatı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo şeftali
- 2 adet orta uzunluk elma
- 5 – 6 damla limon suyu
- 700 gram incir
- 1 elma
- 5 – 6 damla limon suyu
Şereksiz Şeftali Ve İncir Marmelatı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra bir kaç kesime bölüp tenceremize koyalım.
- İçine elmalarımızı rendeleyip ( mümkünse cam rendede olsun ) kısık ateşte suyunu salana kadar ezerek karıştıralım zati bir müddet sonra suyu çıkacaktır.
- Şeftaliler suyunu çekip yoğunlaşmaya başlayınca limon suyunu damlatıp 2 dk daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduralım ancak bu ortada ocağımızın altını küçük göze alıp altını kısmamız gerekli o biçimde dolduralım
.
- İncirlerin kabuklarını soymadan yalnızca sap taraflarından biraz alarak bir kaç kesime bölelim.
- Üzerine elmamızı rendeleyelim ( mümkünse cam rende olsun ), tekrar tıpkı formda onu da kısık ateşte ezerek karıştırarak kaynatalım o da aslında bir mühlet sonra sulanacaktır.
- Suyunu çeken incirlerimize limon suyumuzu ekleyip 2 dk daha kaynattıktan sonra sıcak bir halde kavanozlarımıza dolduralım, yeniden küçük göze alıp altını kısalım o biçimde dolduralım.
Kavanozların ağzını çabucak kapatmamız gerekli beklemeden
Şimdiden afiyet şifa olsun miniklere
Doktorunuza müşavereyi unutmayın ????.