Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şerbetli Kadayıf Çanakları

Şerbetli Kadayıf Çanakları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Şerbetli Kadayıf Çanakları Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr çiğ kadayıf
*125 gr tereyağı veya margarin
*Birkaç damla limon suyu
*Fındık veya ceviz içi

Şerbeti için :


*2 su bardağı toz şeker
*2 5 su bardağı su

Kreması için :


*2 5 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 poşet toz kremşanti

Şerbetli Kadayıf Çanakları Tarifi Yapılışı Altında tereyağlı, şerbetli çıtır kadayıfı, üzerinde ağızda eriyen dondurma lezzetinde muhteşem kremasıyla nefis bir tatlı… Daha önce şerbetsiz ve labne kremalı, *Kadayıf Kasesinde Muhallebi tarifimi paylaşmıştım Çok sevildi Bu tarifte en az onun kadar mükemmel… Bayram içinde muhteşem bir alternatif…
Öncelikle şerbetini hazırlayın Bunun için, suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edip 15 ila 20 dakika arasında kaynatıp ocaktan alın
Kreması için, Pratik Pastacı Kreması tarifimi kullandım Şerbetli tatlılarda ve pastalarda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz muhteşem bir krema Bunun için kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin Ilıdıktan sonra, toz kremşanti ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın ve soğuması için buzdolabında dinlendirin Linki tıklayarak detaylı anlatımını inceleyebilirsiniz
Kadayıf çanakları için, kadayıfları tel tel ayırın Eriyip ılıyan tereyağını ilave edip iyice harmanlayın Bir tutam kadayıfı tezgah üzerine şerit halinde yerleştirip rulo şeklinde sarın(sarmakta zorlanırsınız, kadayıf kasesinde muhallebi tarifimdeki gibi hazırlayabilirsiniz) ve muffin kalıbına yerleştirin tüm kadayıf bitene kadar işlemi tekrarlayın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Pişen kadayıfları bir iki dakika beklettikten sonra, ılık şerbetle buluşturup, şerbetini çekmesi ve dinlenmesi için bir kaç saat bekletin Ardından çatal yardımıyla kalıplardan çıkartıp, içlerine fındık veya ceviz içi yerleştirin İyice soğuyan kadayıfı, servis edeceğiniz esnada, krema torbasına koyduğunuz kremayı üzerlerine sıkarak servis edin Kadayıfın çıtırlığını kaybetmemesi için dışarıda, kremayı da buzdolabında bekletip servis esnasında buluşturun Bu ölçülerden 18 ila 20 adet tatlı çıkıyor
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt