
Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3 damla limon ve bir dilim limon veya (Limon tuzu 4 adet)
- 1 paket irmik
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ, yumurta, vanilya, şeker, yoğurt, kabartma tozu eklenir ve çırpılır.
- İyice çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı un tepeleme ekleyip çırpıyoruz.
- Sonra irmiği ekleyip çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ile hafif fırça yardımıyla tepsiyi yağlayıp harcı tepsiye ilave edelim.
- İsteğe göre fındık fıstık ceviz badem gibi kuru yemişler ile süsleyip içini benim gibi veya sade de olabilir damak tadınıza kalmıştır.
- Fırına koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakikada pişiriyoruz arada pişmiş mi diye kontrol etmekte fayda var.
- Fırından çıktıktan sonra 20-30 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Şerbeti ılık tatlı soğuk olacak şerbet çokta soğuk olmayacak kepçe yardımıyla önce kesmeden döküp şerbeti sonra birazını kestikten sonra döküp 5-10 dakika kadar şerbetini çekmeye bırakalım.
- Servis önerisi; Üzerini süslemek için; En keyifli yeri süslemek ???? yeşil fıstık ezmesi ile veya hindistan cevizi ile elinizdeki imkanlar ile süsleyip servis edebilirsiniz. ???? Afiyet olsun.