Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından)

Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
serbetli-irmik-tatlisi-en-kolayin-dan.jpg

Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından) Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 damla limon ve bir dilim limon veya (Limon tuzu 4 adet)
Tatlı harcı için;
  • 1 paket irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yağ, yumurta, vanilya, şeker, yoğurt, kabartma tozu eklenir ve çırpılır.
  2. İyice çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı un tepeleme ekleyip çırpıyoruz.
  3. Sonra irmiği ekleyip çırpıyoruz.
  4. Sıvı yağ ile hafif fırça yardımıyla tepsiyi yağlayıp harcı tepsiye ilave edelim.
  5. İsteğe göre fındık fıstık ceviz badem gibi kuru yemişler ile süsleyip içini benim gibi veya sade de olabilir damak tadınıza kalmıştır.
  6. Fırına koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakikada pişiriyoruz arada pişmiş mi diye kontrol etmekte fayda var.
  7. Fırından çıktıktan sonra 20-30 dakika dinlenmeye bırakalım.
  8. Şerbeti ılık tatlı soğuk olacak şerbet çokta soğuk olmayacak kepçe yardımıyla önce kesmeden döküp şerbeti sonra birazını kestikten sonra döküp 5-10 dakika kadar şerbetini çekmeye bırakalım.
  9. Servis önerisi; Üzerini süslemek için; En keyifli yeri süslemek ???? yeşil fıstık ezmesi ile veya hindistan cevizi ile elinizdeki imkanlar ile süsleyip servis edebilirsiniz. ???? Afiyet olsun.
Şerbetli İrmik Tatlısı (En Kolayından) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt