
Şerbetli Elmalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 4 adet rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 250 gram margarin
- 4 su bardağı un
- Hindistan cevizi
Şerbetli Elmalı Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti yapalım.Şerber için şeker ve suyu koyalım kaynadıktan sonra limon damlatalım .
- Sonra elmalı harcı yapalım.Elmalı harç için rendelediğimiz elmaları şekeri tavada pişirelim, suyu çekince tarçın ve ceviz ekleyelim.
- Hamur için ilk olarak bir kaba yoğurt, yumurta ,şeker,margarin ,vanilya koyarak malzemeleri karıştıralım.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Yuvarlak beze alıp içine elmalı harçtan koyalım ve yuvarlayalım.
- 190 derece de pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra soğumuş şerbete batıralım , sonra hindistan cevizine bulayalım.