Șerbetli Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( kontrollü) ekleyin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Ceviz içi, fındık içi, vs.
Șerbetli Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak șerbeti yapalım toz şeker ile iki buçuk su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayınca içine bir dilim limonu ekleyip orta ateşte 10-12 dk kaynatıp ocaktan alalım soğuması için bir kenara bir bırakalım.
- Derin bir kabın içine un hariç öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu denetimli ekleyelim .
- Yumușak ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
- Orta kısmına bir tatlı kaşığı ceviz içi koyup kapatalım, ben kalıp kullandım siz istediğiniz biçimi verip yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk șerbeti üzerine gezdirelim.
- Şerbeti içine çekince servis tabağına alıp üzerine fındık yahut ceviz içi serpip servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.