Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani

Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
serbetini-tam-ceken-hashasli-revani.jpg

Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz az mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
  • 1 poşet krem şanti
  • Bir su bardağından biraz az süt

Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım,soğusun.
  2. Şerbet için malzemeleri tencereye alalım kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatalım, bir kaç damla limon sıkıp ocaktan alalım.
  3. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  4. Ardından sütü sıvı yağı ekleyelim.
  5. Daha sonra haşhaşı ve irmiği ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  6. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
  7. Yağladığımız borcama dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti her yerine gezdirelim.
  10. Kekimiz şerbetini çekince 1 poşet krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım .
  11. Kıvam alınca dilediğimiz gibi tatlımızın üzerine sürelim.
  12. Ben bu kez sıkma torbası ile şekil verdim. Dilerseniz her yerine sürebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok hafif harika bir tatlı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt