
Yaz aylarında sofralarımızı süsleyen semizotu salatası daha çok yoğurtlu olarak hazırlanıyor. Ama bu nefis salatayı domates ve salatalık ile de yapabilirsiniz. Yararlarıyla gündemden düşmeyen ve lezzeti iz bırakan semizotunun salata tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Pekala semizotu salatası nasıl yapılır? Semizotu salatası tanımı...
Kelam konusu sağlıklı bir ömür ise, tabiatın tam içinden gelen ve aslında saymakla bitmeyecek yararı bulunan organik besinler bir nebze daha ehemmiyet taşımaktadır. Semizotu, omega-3 içeren tek zerzevat. Ayrıyeten içeriğinde çokça lif, A, C vitamini ve B kümesi vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum, manganez, potasyum, kalsiyum ve bakır mineralleri bulunur. Antioksidan özellikleri sayesinde, kalp sıhhatini korur, kanseri önler, cildi gençleştirir. Yemeği de yapılan semizotunun ekseriyetle yoğurtlu salatası sofralarda yerini alıyor. Fakat semizotu salatasını bir de bu tarifle deneyin, çok beğeneceksiniz. İşte semizotu salatası materyalleri ve yapılışı...
SEMİZOTU SALATASI TANIMI:
MATERYALLER
200 gram semizotu
5 adet cherry domates
1 adet salatalık
Yarım çay bardağı konserve mısır
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Limon
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Semizotunu ayıklayıp yıkayın. Akabinde irice doğrayın.
Domatesleri ikiye bölün ve salatalığı da küp halinde doğrayın. Daha sonra bütün materyalleri derin bir kasede bir ortaya getirin.
Limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve tüm malzemeyi harmanlayın.
Fazla bekletmeden servis edin.
Afiyet olsun...