Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Selanik Tatlısı

Selanik Tatlısı
0
37

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  2. Şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyun.
  3. Ocak üzerine alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Ardından şerbeti kaynamaya bırakın.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 12 dk. Kaynatıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  6. Hamuru için; derin bir kaba yumurta, yağ ve şekeri alıp çatal yardımıyla çırpın. Öteki gereçleri de ekleyip hamur haline getirin.
  7. Hafif elinize yapışan bi hamur olacaktır bu sizi endişelendirmesin ????.
  8. Yoğurdunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, elinizde yuvarlayın.
  9. Bu süreci yaparken avuç içini ve parmak uçlarınızı hafif ıslatırsanız süreç kolay olacaktır.
  10. Bezeleri yağlanmış tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk pişirin.
  11. Pişirme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebilir fırınınıza nazaran ayarlayın.
  12. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt