Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayın.
- Şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyun.
- Ocak üzerine alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
- Ardından şerbeti kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 12 dk. Kaynatıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Hamuru için; derin bir kaba yumurta, yağ ve şekeri alıp çatal yardımıyla çırpın. Öteki gereçleri de ekleyip hamur haline getirin.
- Hafif elinize yapışan bi hamur olacaktır bu sizi endişelendirmesin ????.
- Yoğurdunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, elinizde yuvarlayın.
- Bu süreci yaparken avuç içini ve parmak uçlarınızı hafif ıslatırsanız süreç kolay olacaktır.
- Bezeleri yağlanmış tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk pişirin.
- Pişirme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebilir fırınınıza nazaran ayarlayın.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.