teknolojiuzmani
FD Üye
Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkıp, 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için de yumurta sıvı yağ ve şekeri güzelce çırpalım. Daha sonra öteki materyalleri ekleyip, tekrar karıştıralım.
- Hamurumuz ele yapışan bir hamur oluyor bu sizi korkutmasın elinizi suya batırarak çarçabuk form verebilirsiniz. Yuvarlak halde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz üzerine tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz lokum kıvamında ve çok lezzetli oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.