Biçimi Ve İç Harcıyla Akılda Kalan Çıtır Yonca Börek Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için
- 4-5 adet patates
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke (Üzüm sirkesi kullandım)
Biçimi Ve İç Harcıyla Akılda Kalan Çıtır Yonca Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hanımlar hali ve lezzeti şahane akılda kalan nefis bir börek tanımıyla geldim.
- Öncelikle kabukları soyulmuş patates haşlanır.
- Haşlanan patatesler ezilir. İçine süt, karabiber, tuz eklenip güzelce karıştırılır.
- Daha sonra kaşar peynir eklenip tekrar karıştırılır ve kenara alınır. 4 adet yufka alınır üst üste.
- Dörde katlanır.
- Ortadan kesilir böylelikle her yufka 4 modüle bölünmüş olur. Ben daha küçük börek yapmak istediğim için dörde katladığım yufkayı 2 kesime böldüm.
- Kesilen üçgen yufkanızı alın hazırladığınız sostan dökün.
- Dört yerinden içe gerçek pile halini verin. (fotoğraflarda gösterdim. )
- Ortasına patates harcını ekleyin ve dört parçayı karşılıklı olacak formunda üstüne kapatın karşıt çevirin.
- Tüm yufkaları tıpkı formda yapın. Zorlanırsanız sigara böreğinden genişçe sarabilirsiniz o denli de çok hoş oluyor.
- Börekleriniz hazır olduktan sonra 1 saat üzeri kapalı dinlendirin.
- Dinlenen böreklerinizin üstüne yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.