Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekli Şahane Un Kurabiyesi

Şekli Şahane Un Kurabiyesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Şekli Şahane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

*200 gr margarin (Oda sıcaklığında)
*1 tane yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Un (Kulak memesi)

İçine:

*Ben küçük bir çorba kasesi tahin helvası ve biraz dövülmüş ceviz karışımı kullandım isteğe göre kuru meyveler, fındık, ceviz yada damla çikolata kullanılabilir

Üzerine:

*Pudra şekeri

Şekli Şahane Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için :un hariç bütün malzemeler karıştırma kabında karıştırılır
*Azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
*Limon sıkacağının üst kısmı ters çevrilip bir su bardağına oturtularak içine buzdolabı poşeti yada streç film yerleştirilir
*Hamurdan küçük bir mandalina kadar alınıp limon sıkacağı nin içine yerleştirilir ve içi çukur hale gelecek şekilde şekil verilir bu
*Aşamada sıkacağı ara ara çevirip işaret parmağınızla ortadan yanlara doğru bastırabilirsiniz
*İçine dilediğiniz malzemeyi kullanın Ben epeydir kullanmadığım tahin helvasını değerlendirme adına biraz cevizle karıştırarak onu kullandım Çok da güzel bir lezzeti oldu
*Ağzını kapatmak için hamurdan küçük bir parca koparıp ortaya koyun
*Yanlarında kalan hamur parçalarını da kapatıp elinizle güzelce bastırıp düzleştirin
*Sıkacağı bardaktan çıkarıp ters çevirin ve kurabiyeyi tepsiye koyun
*Hepsini bu şekilde hazırlayınca tepsiyi 15 dk kadar dolapta bekletin
*Ve daha sonra 180 derece ısınmış fırında beyazlığını çok kaybetmeyecek şekilde pişirin
*Ben yaklaşık 20 dk pişirdim Siz kontrollü olun yinede Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz
*Görüntüsü de tadı da şahane bir kurabiye oluyor denemenizi tavsiye ederim

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt