Hali Şahane Kremalı Pankek Tanımı İçin Materyaller
Pankek için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- Kreması için
- 2 buçuk su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Vanilin
- 1 paket krem şanti
- Muz çilek çikolata
Hali Şahane Kremalı Pankek Tanımı Yapılışı
- Pankek hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile güzelce çırpıyoruz.
- Sırasıyla süt ,sıvı yağ ,kakao, un, kabartma tozu ekleyerek karıştıralım kenara bırakalım.
- Krema için süt un nişasta toz şekeri tencereye alıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip soğumaya bırakın.
- Ilınınca krem şanti ile çırpalım.
- Kremamız hazır dolapta beklesin.
- Pankekleri başlayalım pişirmeye teflon tavayı ısıtalım.
- Yarım kepçe hamur dökelim göz göz olunca alalım olmuştur.
- Başka tarafını pişirmiyoruz sıcaklığı ile pişiyor. Sıcakken çabucak kenarlarını elimizle yapıştırıp içlerine muz yerleştiriyoruz.
- Kremayı sıkma torbasına alıp içlerine sıkıyoruz.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz çok hoş bir tanım denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.