Şekilli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı toz maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 100 gram oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
- Kaşar
- Sucuk
- Zeytin
- Biraz maydanoz
- Biraz tereyağı
Şekilli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt maya toz şekeri karıştırın 2-3 dakika bekletin.
- Üzerine yumurta akı ve margarini ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş üzerine ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurup, ceviz büyüklüğünde bezeler yapın daha sonra içine gereçlerinizi koyup yuvarlayın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve ortalarında biraz boşluk kalacak biçimde dizerek çam ağacı hali oluşturun.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak poğaçaların üzerine erittiğimiz tereyağını sürüp ince ince kıydığımız maydanozları üstüne serpin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.