Şekilli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125gr margarin veya tereyağı
- 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne )
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-6 su bardağı un
- Yumuşak katı yağ
- Ayırdığınız yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şekilli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü ısıtarak işe başlayalım.
- Un hariç tüm malzemeleri derin bir kap içinde karıştıralım.
- Önce 4 bardak unu ekleyip yoğuralım. 5. Bardağı ekleyip, yoğurmaya devam edelim.
- Bu aşamada hamur toplanıyor ve ele yapışmaz halde yoğruluyorsa, üzerini temiz bir örtüyle veya bir kapakla örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Bir saat sonunda cevizden biraz büyük, mandalina kadar bezelere ayıralım.
- Bu aşamada şekillilere başladım. Önce tezgahta bir bezeyi açın. Yuvarlak bir tas yardımıyla daire kesin ve 4 eşit parçaya ayırın.
- Resimdeki gibi katlayıp üst üste getirin.
- Kat yeri sağ elinize gelecek şekilde dikleştirin. Üzerine pipet vb bir nesne ile bastırın ve resimdeki gibi yaprak gibi kıvırın. En son dibinden sıkın.
- Bir kısım hamurunda içine az bir katıyağ sürüp, klasik yuvarlak şekli yaptım.
- Üzerine yumurta sıvı yağ karışımı sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika kontrollü pişirin.
- En sonda az bir hamur kaldı. Onu da küçük bir örgü yaptım ???? Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.