
Formlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ yada margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı dolusu un
- Çikolata
Formlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında tereyağ ve sıvı yağı karıştıralım.
- Üzerine bütün kuru materyalleri ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Merdaneyle açalım ve istediğimiz formları verelim.
- 150 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Üzerine piştikten pudra şekeri, esmer şeker dökebilirsiniz.
- Benmari yordamı erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz.