Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

şekillere takılıp ,islamın özünden uzaklaşmak

şekillere takılıp ,islamın özünden uzaklaşmak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Birşeyler öyle bir hale geldikiHerkes deli gibi ibadet yapmanın gerçek müslümanlık olduğunuşeklini ayarlamanın ,içindeki niyetleri ayarlamak olduğunu düşünür oldu

Oysa Kuranda niyetler ve amel herşeyin üzerinde tutulmuş

Bazen çevremde kul hakkı alan,çalıp çırpan,haksızlık yapan,karşı cinse kötü gözle bakan bunları yapmaktan çekinmeyenlerin ,ibadet yaptığını ve çevresini herşeyden önemlisi kendini kandırdığını görüyorum

oysa HzMuhammetin bir hadisi asıl önemli olan şeyin ne olduğunu gösteriyor sanki

kalp kıranları,ibadetleri temizleyemez

çirkin işler yapıp,kul hakkı almaktan çekinmeyen insanın Allah korkusundan şüphe ederimBu insanların ibadet yapıyormuş gibi görünüp çevresine müslümanım ben havası atması ,tüm cevresini böyle kandırması da ayrıca sinirlendirici

HzMuhammed 'in güzel ahlakını okuyup,özümsemeden,iyi bir insan olma yolunda ilerlemeden yapılanlar boşBir insan önce kalbini temizlemiyorsa namaz kılmak onu iyi insan yapmıyorMahhelemizde bir hacı vardı ömrü boyunca 5 vakit namazı kaçırmazOruç tutar ama yapmadığını bırakmazdıKüçük kızlara kötü gözle bakar,marketinde insanları kazıklarTefecilik yapardıMahalleli nefret ederdi ondanHiç unutmam çocuklarada kötü davranırsürekli bize küfür ederdi,elma ağacından bir elma kopardık diye döverdiÇevresindede onun gibi bir cemaati de vardıEğer ona ve onun gibilere baksaydım dinden bile soğurdumBu olay bende sadece görünenlerin yanıltıcı olabileceği ve insanların önce kalbi temizmi ,ameli temizmi ona bakmam gerektiğini öğrettiDedemin bir lafı varher gördüğün sakkalıyı müslüman sanma evladımo söz benim hayat felsefem oldu(psikolojim etkilendi bu durumdan o yüzden yazmak istedim bu olayı)

858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt