
Şekersiz Muzlu Bisküvi Tanımı İçin Materyaller
- 1 baya olgun muz
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım vanilya posası
- 230 gram un (kavuzlu un 630, yani dinkelmehl, isteğe nazaran 2:1 de yapa bilirsiniz, tam buğday ile nasıl isterseniz ya da olağan un ile de hoş oluyor)
Şekersiz Muzlu Bisküvi Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabına muzu alıp bir çatal yardımıyla eziyorsunuz.
- Sonra öbür gereçleri ekliyorsunuz.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar, kaba yapışmayana kadar, yoğuruyorsunuz.
- Tezgahda hamuru açıp zevkinize nazaran form vererek evvelden ısıtılmış fırında 175 derece fırında 13 ile 16 dakika pişiriyorsunuz.
Kolay gelsin
