iltasyazilim
FD Üye
Şekersiz İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*2 su bardağı badem sütü
*12 çay kaşığı tarçın
*12 tatlı kaşığı bal
*
Şekersiz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Tereyağ ile irmiği tencereye alıp 1520 dakika kadar kavuruyoruz İrmiğimiz kavrulurken o sırada balımızı erimesi için badem sütü ile 5 dakika kadar pişiriyoruz sütümüz ısındıktan sonra içine tarçını ilave edip karıştırıyoruz İrmiğimiz kavrulduktan sonra tencereye sütümüzü de ilave edip tüm malzemelerin karışmasını sağladıktan sonra helvamızı demlenmeye bırakıp servis ediyoruz Badem sütü tatlı olduğu için helvada şeker eksikliği hissedilmiyor fakat laktozsuz veya light süt kullanırsanız bal ve tarçın oranını damak tadınıza göre arttırabilirsiniz Afiyet olsun
*1 su bardağı irmik
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*2 su bardağı badem sütü
*12 çay kaşığı tarçın
*12 tatlı kaşığı bal
*
Şekersiz İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Tereyağ ile irmiği tencereye alıp 1520 dakika kadar kavuruyoruz İrmiğimiz kavrulurken o sırada balımızı erimesi için badem sütü ile 5 dakika kadar pişiriyoruz sütümüz ısındıktan sonra içine tarçını ilave edip karıştırıyoruz İrmiğimiz kavrulduktan sonra tencereye sütümüzü de ilave edip tüm malzemelerin karışmasını sağladıktan sonra helvamızı demlenmeye bırakıp servis ediyoruz Badem sütü tatlı olduğu için helvada şeker eksikliği hissedilmiyor fakat laktozsuz veya light süt kullanırsanız bal ve tarçın oranını damak tadınıza göre arttırabilirsiniz Afiyet olsun