Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Küçük 1 dilim limon
- 100 gr tereyağ
- 1 küçük yumurta
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tepeleme kaşık hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- Fındık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve suyu derin küçük bir tencereye aldım.
- Kaynamaya başlayınca limonu içine attım 10dakika daha kaynatıp altını kapattım soğumaya bıraktım.
- Yumurtamın sarışını ayırmadan direkt olarak hamura ekliyoruz.
- Hindistan cevizinizde tıpkı formda direkt olarak hamura ekliyoruz.Yine derin bir kaba yumuşamış tereyağı aldım.
- Üzerine un hariç başka gereçleri ek ettim. Unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum. Un ölçüsü markasına nazaran değişiyor siz denetimli biçimde ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru bi 10dakika dinlendirdim.
- Sonrasında ceviz kadar kesimler alarak uzunlamasına yuvarladım kalp haline getirdim.
- Üzerlerine fındık batırdım tepsime dizdim.
- Önceden ısıtılmış 170derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Benim fırında bu 25 dakika sürdü lakin yeniden değişkenlik gösterebilir kesinlikle denetimli pişirin hem altın hem üstün kızarması gerekir.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döktüm. Şekeri büsbütün emince servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.