Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Küçük 1 dilim limon
Hamuru için;
  • 100 gr tereyağ
  • 1 küçük yumurta
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tepeleme kaşık hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
Üzerini için
  • Fındık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti için şeker ve suyu derin küçük bir tencereye aldım.
  2. Kaynamaya başlayınca limonu içine attım 10dakika daha kaynatıp altını kapattım soğumaya bıraktım.
  3. Yumurtamın sarışını ayırmadan direkt olarak hamura ekliyoruz.
  4. Hindistan cevizinizde tıpkı formda direkt olarak hamura ekliyoruz.Yine derin bir kaba yumuşamış tereyağı aldım.
  5. Üzerine un hariç başka gereçleri ek ettim. Unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum. Un ölçüsü markasına nazaran değişiyor siz denetimli biçimde ek edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  6. Hamuru bi 10dakika dinlendirdim.
  7. Sonrasında ceviz kadar kesimler alarak uzunlamasına yuvarladım kalp haline getirdim.
  8. Üzerlerine fındık batırdım tepsime dizdim.
  9. Önceden ısıtılmış 170derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Benim fırında bu 25 dakika sürdü lakin yeniden değişkenlik gösterebilir kesinlikle denetimli pişirin hem altın hem üstün kızarması gerekir.
  10. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döktüm. Şekeri büsbütün emince servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pastane Tarzı Şekerpare (Ağızda Kum Üzere Dağılıyor) Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için 2 su bardağı şeker2 su bardağı suKüçük bir dilim limon Hamuru için; 100gr tereyağ1 küçük yumurtaÇeyrek su bardağı sıvı yağYarım çay bardağı irmikYarım su bardağı pudra şekeri1 tepeleme kaşık hindistan cevizi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Lezzetinden Çatlayan Şekerpare Tanımı İçin Materyaller Şerbeti İçin 3.5 su bardağı su3 su bardağı şekerKüçük 1 dilim limon Hamuru İçin 150 gram tereyağıYarım su bardağı irmikYarım su bardağı pudra şekeri1 adet yumurta1 tatlı kaşığı sirke1 su bardağından eksik dövülmüş fındık (Cevizde ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler 250 gram oda sıcaklığında tereyağı2 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeri7 yemek kaşığı irmik3 su bardağı un ( denetimli ekleyin)1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaFındık Şerbeti İçin; 3 su bardağı şeker4 su bardağı su2 -3 damla limon suyu Şekerpare Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gr tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı hindistan cevizi1 adet yumurta(sarısı üzerine)1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı un (kontrollü) Şerbeti için; 2.5 su bardağı şeker3 su bardağı su5-6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram oda sıcaklığında tereyağı2 adet yumurta (1 tam, başkasının akı)Yarım su bardağı pudra şekeriYarım su bardağı irmik2 yemek kaşığı hindistan cevizi1 çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozuYaklaşık 3 su bardağı kadar un Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt