Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şekerpare hamuru için materyaller;
- 200 gr tereyağı
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ağızda dağılan tam kıvamında şekerpare tarifi
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım 10 dakika kaynatalım limon suyu ek edip 5 dakika daha kaynatın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilin hariç bütün materyalleri alalım karıştıralım üzerine unu kabartma tozu ve vanilini ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan modüller koparıp şekerpare biçimini verelim.
- Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizelim. 180° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğuyan şerbeti şekerparelern üzerine dökelim 2 saat sonra servis yapalım.