Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1.5 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 7-8 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şeker ve suyu ocağa alın kaynamaya başlayınca limonu sıkın ve 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Sonra hamuru yoğurun.
- Malzemeleri sırasıyla ekleyin, yumuşak bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve form verip yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atın .
- 180 derecede nar üzere kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 5 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve soğuk şerbeti her yerine gezdirerek dökün .
- En az 2 saat dinlendirin sonrasında servise hazırdır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.