Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca limon suyu ek edip 10 dk daha kaynatalım ve altını kapatalım.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz ve bir hoş karıştırıyoruz.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yuvarlayıp form veriyoruz.
- Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız sıcak şekerpareye soğuk şerbeti döküyoruz.
- Dinlendirin servise hazırdır. Afiyet olsun.