Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
40

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca limon suyu ek edip 10 dk daha kaynatalım ve altını kapatalım.
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz ve bir hoş karıştırıyoruz.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yuvarlayıp form veriyoruz.
  5. Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım.
  6. 180 derece evvelce ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız sıcak şekerpareye soğuk şerbeti döküyoruz.
  8. Dinlendirin servise hazırdır. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt