Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı (Margarin)
- 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartmatozu
- Alabildiği kadar un
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı sıvı yağımızı yumurtamızı irmiğimizi pudra şekerimizi ve kabartmatozumuzu karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz kulak göğsünden biraz daha yumuşak olsun.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yuvarlayıp çok az yassılaştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Önceden ayırdığımız yumurtanın sarışını çırpalım ve şekerparelerin üzerine sürelim.
- Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derece fırına atalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız fırındayken şerbetimizi yapalım.
- Tatlımız fırından çıktıktan sonra ikisi de ılık bir formda şerbetimizi dökelim şerbetini çektikten sonra servis edelim.Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.