Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (Una göre değişebilir, hamur yumuşak olacak)
- 2 su bardağı şeker
- 2buçuk su bardağı su
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz; şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp 15 dakika kısık ateşte kaynattım ve soğumaya bıraktım.
- Daha sonra yumuşak bir hamur elde edip hamurumu şekillendirdim.
- Üzerlerine fındık koyup 180 derecede alt üst ayarda pişirdim.
- Fırından çıkan tatlılarımıza soğuk şerbetimizi döküyoruz. Miss gibi şekerpare hazır ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.