Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (1 tam, diğerinin akı)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti yapmakla başlıyorum ben işe. Bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi koyuyorum kaynatıyorum.
- Hamuru için ise yumurtayı margarini, sıvı yağı, pudra şekeri ve irmiği yoğurarak karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz. (kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edeceksiniz).
- Hamuru parçalara ayırıp yassı şekil veriyoruz.
- Üzerini çatalla çizip yumurta akıyla da üstünü boyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hemen hemen 25-35 dk da pişiyor.
- Pişen şekerpareler tepsiden almadan sıcakken ılık şerbet dökülür. Şekerparemiz hazırdır, umarım beğenirsiniz afiyet olsun????????
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.